Партизан - Марсељ 22:5

Ватерполисти београдског Партизана победили су пред својом публиком, у утакмици првог кола Д групе Евролиге, екипу тридесетструког француског првака Марсеља са 22:5 (6:0, 7:1, 4:3, 5:1).

Партизан је доминирао током читавог меча, а резлика у квалитету видела се већ у првој четвртини коју су црно-бели добили са 6:0 и готово већ тада разрешили све дилеме око победника овог меча.

Партизан је и у наставку играо изванредно и константно повећевао вођство.  У трећој четвртини Французи су заиграли ангажованије, и са још два гола Одона и једним Крозијеа Марсеј је ту деоницу изгубио само једним голом. У екипи Партизана истакао се Бејли са два гола.

Последња четвртина донела је још пет голова у мрежи Француза, док су гости преко Симона постигли пети на мечу.  Српски шампион је на крају декласирао тим из Француске резултатом 22:5 и тако на старту истакао кандидатуру за висок пласман у овогодишњем циклусу Евролиге.

Најефикаснији у Партизану био је Андрија Прлаиновић са пет голова, Душко Пјетловић је постигао четири, по три гола су постигли Југослав Васовић и Рајан Бејли, док је Владимир Вујасиновић постигао два.  Са по једним голом победи Партизана допринели су Филип Филиповић, Живко Гоцић, Стефан Митровић, Лука Мирковић и Мића Алексић.

У екипи Марсеја најбољи је био Фредерик Одом са три гола, док су Крузије и Симон постигли по један.  У следећем колу, 13. децембра српски шампион гостоваће у Будимпешти екипи Вашаша.  У групи Д игра још један мађарски клуб - Егер. 

Ватерполисти првака Мађарске Вашаша из Будимпеште победили су у недељу, као гости, у сусрету првог кола Д групе Евролиге, екипу националног ривала Егера са 9:7 (3:1, 3:3, 2:1, 1:2).

Од представника Србије у евро куповима, у суботу су наступили ватерполисти Војводине и Београда. Новосађани су у  првој утакмици осмине финала ЛЕН Купа, на гостовању у Грчкој екипи Хисиоса, успели да изборе нерешен резултат 10:10.

Београд је на свом пливалишту на Бањици, поражен од екипе Синтез из Русије , резултатом 6:10. Иако се победник знао и пре самог почетка меча, екипа из далеког Казања, предвођена маестралним Дејаном Савићем, имала је за противника неискуснију, али изузетно борбену екипу Београда. Реванш меч игра се у Казању 13. децемвра, а испадање из трофеја ЛЕН, могла би да кошта београђане око 10.000 еура.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво