Српским ватерполистима злато на Универзијади!

Универзитетска ватерполо репрезентација Србије освојила је злато на Универзијади у Кинеском Тајпеју, пошто је у финалу убедљиво савладала Русију са 15:4.

С обзиром на то да су Руси на ово такмичење довели чак шест играча из А селекције, мало ко је могао да очекује тако убедљив тријумф у борби за злато.

Српски "студенти" су бриљирали и равноправна борба виђена је само у прва четири минута меча, да би до краја четвртине Вицо, Ранђеловић и Драшовић најавили сјајну партију. У других осам минута Србија је била стопроцентна са играчем више, свих пет погодака пало је из таквих ситуација (голови Јакшића два пута, те Драшовића, Рашовића и Васића).

Наставак меча донео је рутинску игру наших момака, па су се у стрелце уписивали Суботић, Страхиња Рашовић, Радојевић, Стојановић и Радојевић.

На крају, убедиљвих 15:4 (3:0, 5:2, 4:2, 3:0), за ново ватерполо злато великог селектора Дејана Савића.

"Били смо најбољи када је било најпотребније. Поносан сам на момке, надам се да ћемо и у наредном периоду имати прилику да играмо заједно и освајамо медаље", рекао је Гаврил Суботић, а пренео ВСС.

Најбољи стрелац екипе са 17 голова Радомир Драшовић истакао је да га радује убедљива партија у финалу.

"Пресрећан сам и медаљом и начином на који смо дошли до ње. Знали смо како играју Руси, обавили смо посао на најлепши начин. Ова екипа је показала да има потенцијал", навео је Драшовић.

Центар Никола Јакшић каже да српски ватерполо има лепу будућност.

"Пресрећан сам, наравно. Одлучио је наш улазак у утакмицу и већ после прве четвртине је било јасно ко осваја злато. Наша најбоља партија овде. Ова генерација може много и мислим да је ово само прва од многих златних медаља које нас очекују", поручио је Јакшић.

Њихови саиграчи Душан Васић и Лазар Добожанов сложили су се да је екипи расла форма током турнира, а да је финале најбоља партија.

Поред њих, селектор Дејан Савић држао се својих принципа без изјава после финала, честитавши злато својим играчима. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво