Нови Сад спреман за Европско првенствo за јунироке

После Светског шампионата за јуниоре, Србија ће овог лета бити домаћин још једног великог ватерполо такмичења, Европског првенства за јунироке, које ће се од 20. до 27. августа одржати у Новом Саду.

На турниру ће учествовати 16 селекција, а репрезентација Србије, коју предводи селектор Влада Бајковић, такмичиће се у Групи А са Италијом, Чешком и Француском.

На турниру учествују и Бугарска, Велика Британија, Грчка, Мађарска, Израел, Холандија, Португал, Румунија, Русија, Шпанија, Словачка и Турска.

Директор Европског јуниорског првенства за ватерполисткиње Дарко Удовичић рекао је да Нови Сад спремно дочекује то такмичење.

"За сада све протиче у најбољем реду. Уз велику помоћ и подршку града, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Министарству омладине и спорта, све је спремно за почетак такмичења. Дугујемо им велику захвалност, јер домаћинства овако великих такмичења значајно доприносе популаризацији ватерпола. Цео тим Ватерполо савеза Србије ће дати максимум да све протекне на највишем нивоу и да сви гости уживају у нашем гостопримству", рекао је Удовичић, саопштио је Савез.

Удовичић је навео да ће све утакмице бити одигране на затвореном базену Спенса, да ће за осам дана бити одиграно 48 утакмица и да је улаз бесплатан.

Како се наводи, званичници Европске федерације водених спортова (ЛЕН) допутовали су у Нови Сад, а у току дана ће стићи и све екипе учеснице.

"Прва три дана на програму ћемо имати по осам утакмица, а затим следе елиминициони мечеви и борба за пласман. Сви се надамо да ће наше девојке уз подршку публике успети да се пласирају у четвртфинале. Овај шампионат Европе, као и СП у Волосу, које се игра од 3. до 10. септембра, требало би да буде прави замајац и одлична прилика за уигравање за старт квалификација за сениорско ЕП у Барселони наредне године. Пласман на тај континентални шампионат био би велики успех", рекао је Удовичић.

Свечано отварање Европског првенства обавиће се у недељу од 20.10, а потом следи дуел Србије и Чешке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво