Млади ватерполисти трећи на свету

Млада ватерполо репрезентација Србије освојила је треће место на Светском првенству у Београду, пошто је савладала Мађарску резултатом 12:11 (3:2, 5:2, 2:4, 2:3).

Српски таленти су успешно завршили светско првенство. У узбудљивој, борбеној утакмици победили су одличан тим Мађарске 12:11 и освојили бронзану медаљу.

Прве две четвртине наш тим је пред препуним трибинама одиграо одлично. Чврсто је држао ритам утакмице, био ефикасан у нападу. Све што је било лоше против Грка сада се вратило на прави начин.

После 8:4 мало ко је веровао да Мађари могу нешто да ураде. Наравно, нису се предали. Брзо су смањили на 8:6 али је Србија до краја четвртине сачувала та два гола.

У последњих осам минута наш тим је оптерећен личним грешкама био на великим искучењима. Однос 20:12 у борбеној утакмици довољно говори о односу искључења. Радоњић је са два лепа гола држао предност, било је 5,20 до краја 12:9 за Србију. Мађари су кренули на све или ништа, ослањали су се на играча више.

Смањио је Телеки, да би 47 секунди пре краја Манхерц погодио за 12:11 у корист Србије. Изгубио је наш тим лопту у последњем нападу, ривал имао 22 секунде да изједначи. Али Танкосић је пресекао напад Вадовича и бронза је припала Србији.

"За ову екипу велики успех. Требало је и раније да решимо питање победника против тима који има одличне појединце. Одиграли смо добро, показали да овах састав има момке који могу да наставе серију успеха и у јуниорској конкуренцији. Европско злато и светска бронза су доказ њиховог квалитета", рекао је Владимир Вујасиновић.

"Поносан сам на ову екипу, посебно што смо показали менталну снагу да се после пораза од Грчке подигнемо и победимо сјајан тим Мађарске. Још ми је жао пораза од Грчке али је лепо када се освоји бронза", изјавио је капитен Драшовић.

"Бронза је успех. Знали смо шта нас чека, Мађарска је одлична екипа. Требало је после великог одмора да будемо мирнији. Овако смо им дали шансу али смо на крају заслужено победили", додао је Марко Јанковић.

"Тешко је било шта да се каже али ова екипа је заслужила медаљу. Било би лоше да смо и данас подбацил. Дали смо све од себе, били бољи и ако са великим бројем искључених играча пронашли снагу да славимо. Браво и хвала публици која је била сјајна", закључио је Филип Јанковић.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара