ЛЕН покренуо ватерполо Европа куп за најбоље репрезентације

Европа куп у ватерполу, који ће играти најбоље репрезентације на континенту, почеће да се одржава од предстојеће сезоне.

"Ово ће бити такмичење које ће чинити најбоље светске екипе јер према актуелним ранг листама, европске репрезентације владају на глобалној сцени", наводи се у саопштењу Европске пливачке федерације (ЛЕН).

Такмичење ће се због густог календара одржати у три фазе, све током викенда.

Прво ће се играти три групе у различитим градовима са по четири екипе, а по две најбоље и две најбоље трећепласиране ће обезбедити пролаз у другу фазу.

Другу фазу ће чинити две групе са по четири тима, а две првопласиране репрезентације из сваке групе ће проћи на Суперфинале.

Најбоље четири репрезентације ће у Суперфиналу играти међусобно, свако са сваким, а ЛЕН је такав начин оценио "најпоштенијим".

Председник ЛЕН-а Паоло Барели изјавио је да та организација има улогу да развије ватерполо и да је такмичење настало на основу иницијативе националних савеза.

"Како би се гарантовао континуитет у активностима европских националних тимова, а како су и тражили национални савези, ЛЕН је одлучио да покрене ново такмичење како би омогућио најбољим тимовима у Европи са играју на највишем нивоу", навео је Барели.

Жреб за групну фазу такмичења обавиће се у септембру током Европског првенства за јуниоре на Малти.

Групна фаза првог Европа купа одржаће се од 17. до 19. новембра, осам најбољих ће играти од 15. до 18. фебруара, а Суперфинале од 6. до 8. априла.

Такође, Европа куп ће се по истом систему играти и у женској конкуренцији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво