Савић: Ово је добро за мене, за Звезду и клупски ватерполо

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић од данас је поново тренер Црвене звезде, а у црвено-беле се вратио, како је рекао, пре свега због емоција.

"Истина је да су емоције, али и да бих вратио осећај, јер ја као селектор репрезентације нисам водио клуб. Изгубио се тај осећај. Нисам човек који не може ништа да ради. Мој живот је базен. Ово је нешто што је добро за мене, за Звезду и за клупски ватерполо", рекао је Савић.

Савић је од 2011. до 2015. године тренирао Звезду, с којом је 2013. освојио титулу првака Европе.

Новинаре је занимало и када је договорена сарадња.

"Договорена је оног момента када сам одлазио да се посветим репрезентацији. Тада је било приче да ћу се вратити када се стекну услови, а услови су моја емотивна стабилност", рекао је он.

Савић је казао да се припремао шта ће рећи на представљању, а да је најбоља ствар коју је нашао била изјава после освајања златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру прошле године.

"Рекао сам да ће злато да нас дебело кошта, наш ватерполо, и то је у суштини тачно", казао је Савић.

"Волео сам иначе да загорчавам живот свима, тако и својим родитељима, а данас видим да загорчавам живот самом себи", рекао је Савић кроз осмех.

Он је рекао да не зна какав је план и програм и да је у овом тренутку јако тешко причати о амбицијама. "У ватерполу се не зна шта ће бити сутра, а камоли за једну сезону. Тешко је причати о амбицијама" рекао је селектор Србије.

Савић је са Звездом поред европске титуле освојио и две "дупле круне" у Србији 2013. и 2014. године, 2013. клубу донео и пехар Суперкупа Европе.

Председник Ватерполо клуба Црвене звезде Виктор Јеленић рекао је да му је част што се Савић, "најбољи тренер света", вратио у клуб.

"Ми њему дугујемо још од прошлог пута, а сада када бих вам рекао за колико ће да ради, многи би се изненадили. То је смешно мало. Он је могао да иде где је хтео, али он се вратио у Звезду", рекао је Јеленић. Он је казао да се све то ради у интересу српског ватерпола.

"Гледамо да унапредимо све ово, да можда опет једног дана доведемо најбоље играче на свету", казао је Јеленић. Он је рекао да Звезда има дуговања од 180.000 евра, као и да црвено-бели претходних сезона нису имали услове да нормалну тренирају, јер услови које су давали спортски центри "нису били фер".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво