Српски ватерполисти: Није злато, али и даље лепо сија

Колико је моћан један тим, колико темељна његова доминација, када је освајање бронзане медаље на Светском првенству нешто благо неочекивано, за неке и разочаравајуће? Српски ватерполисти, у једном тренутку са власништвом свих релевантних трофеја које овај спорт нуди, нису разочарани трећим местом у Мађарској. Напротив...

Српски ватерполисти после победе против Грчке и освајања бронзане медаље поручили су да су, ипак задовољни, упркос томе што су навикли на медаље већег сјаја.

"Драго ми је да смо после пораза од Хрвата показали менталну снагу да се вратимо и поносан сам на ове момке. Честитам им и срећан сам што сам део ове екипе. Бронза није мала ствар. Настављамо даље, верујемо у себе", рекао је Милан Алексић.

Душко Пијетловић истакао је да је екипа показала да је квалитетнија од Грка.

"Било је важно да се психички вратимо у игру. Вратили смо се после тешког пораза, тешког јер годинама нисмо губили овакве мечеве као што је био онај са Хрватском. Лагана победа. Од старта смо показали и квалитет и жељу.. Држали смо предност од два-три гола, мада су они лако добијали фаулове за разлику од нас. Ту је горак укус јер неко са стране може да организује меч како њему одговара", истакао је српски центар.

Андрија Прлаиновић истакао је да је побед за бронзу добар крај турнира.

"Мислим да смо најјачи, али нисмо то показали. То ћемо да анализирамо", поручио је српски ас.

Голман Гојко Пијетловић честитао је саиграчима и стручном штабу што је настављен низ медаља.

"Није оно на шта смо навикли, али ово је успех јер смо рекли да је свака медаља битна. Доста смо сигурно деловали, давали голове из игре. Грци су тврди, стрпљиви, па смо се борили њиховим оружјем. Мислим да је лепо када турнир завршите победом".

Сава Ранђеловић је после прве бронзе након девет злата рекао:

"Нисам навикао на бронзе, али сам сада презадовољан. Остаје жал за оном утамицом са Хрватском, али је сада све у реду, када се заврšши медаљом. Није било дилеме, ни нервозе. Грци су покушавали, али смо држали све време контролу игре и резултата", поручио је Ранђеловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво