"Делфини“ после петераца у финалу Светске лиге

Србија – САД 8:8 (петерци 5:3). Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале завршног турнира Светске лиге у руској Рузи, пошто је после преокрета и петераца савладала селекцију САД. Противник у финалу (недеља, 15.00) биће екипа Италије, која је после петераца била боља од Хрватске.

Ватерполисти Србије браниће у недељу трофеј у Светској лиги, пошто су у руској Рузи, после петераца, савладали селекцију САД 5:3. У регуларном делу утакмице било је нерешено 8:8.

После прве четвртине, у којој није било голова, Србија је повела са 2:0, али су Американци брзо преокренули и држали предност све до последње четвртине.

У последњи минут ушло се са нерешеним резултатом, да би Србија постигла гол у последњој секунди меча, али је он поништен.

До треће серије петераца обе екипе су биле прецизне, али је у четвртој Марко Вавић промашио и дао Србији велику шансу да се пласира у финале. На другој страни прецизан је био Милош Ћук за велико славље репрезентације Србије.

САД: Барон, Хупер 1, Детрејн 2, Оберт, Халок 1, Вавић, Данстејн 1, Карнигла, Боуен 3, Рамирез, Роелс 3, Ирвинг, Холанд. Селектор: Удовичић;

Србија: Г. Пијетловић, Суботић 1, Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 1, Убовић, Алексић 2, Драшовић, Филиповић 2, Прлаиновић 3, С. Митровић 1, Б.Митровић. Селектор: Савић. 

"Делфини" ће у финалу (недеља, 15.00) бранити трофеј освојен прошле године, а противник ће бити селекција Италије, која је такође после бољег извођења петераца била боља од Хрватске. После четири четвртине резултат је био 6:6.

Италија се по трећи пут пласирала у финале, а још није славила у овом такмичењу, док ће Хрватска пети пут играти за бронзу.

Овако је протекло полуфинале између Србије и САД: 

20.33 – После одигране четири четвртине, резултат је нерешен 8:8, па ће другог финалисту одлучити извођење петераца.

Рашовић, Прлаиновић и Филиповић били су стрелци за Сртбију у последњој деоници, Роелс и Данстан за Америку. Србија је постигла гол у последњој секунди утакмице, али су судије тај гол поништиле. 

20.13 – После три четвртине, САД и даље имају предност – 6:5.

Роелс и Боуен били су стрелци за САД са играчем више, док су мрежу одличног америчког голмана успели да затресу Прлаиновић и Пијетловић са играчем више. Муче се "делфини", али су пропустили велики број прилика да стигну, па чак и престигну предност противника. 

19.53 – Изузетно је занимљиво у Рузи, Американци на полувремену воде са 4:3.

Брзо је Србија повела са 2:0 у другој деоници, головима Алексића са играчем више и Митровића после одличне акције и лоб-ударца. Ипак, Американци везују четири поготка (Боуен, Хелок, Детрејн и Купер), од чега три са играчем више у базену. Коначан резултат првог полувремена поставља Алексић, својим другим голом на утакмици. 

19.33 – Помало и изненађујуће, после прве четвртине нема голова – 0:0.

Имале су обе екипе своје шансе, "делфини" су погодили две стативе, али после првих осам минута игре голова нема. 

19.20 – Почео је меч између Србије и САД. 

19.10 – Италија је у финалу, пошто је са 3:1 била боља од Хрватске у извођењу петераца. 

19.05 – Италијани и Хрвати одиграли су 6:6 после четири четвртине, па ће првог финалисту Светске лиге одлучити петерци. 

19.00 – Касни меч између Србије и САД, пошто још није завршено прво полуфинале између Италије и Хрватске.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво