Савић: Кад већ играмо, онда што бољи резултат у Светској лиги

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да ће његова екипа покушати да на завршном турниру Светске лиге оствари добар резултат и истакао да је овогодишњи главни задатак олимпијских шампиона Светско првенство у Будимпешти.

"У петак сам сазнао да ја и не знам зашто играмо Светску лигу. Мислим да то није битно такмичење, али кад већ играмо онда ћемо да покушамо, да кроз тај припремни период за Светско првенство, остваримо добар резултат. Оно што је велики задатак за ову годину је Светско првенство у Будимпешти, које се игра у светском храму ватерпола, на базену 'Алфред Хајош'", рекао је Савић, преноси Ватерполо савез Србије.

"Сви знамо какви су Мађари домаћини, а драго ми је да су сви репрезентативци свесни да први пут наступамо без притиска. Јер, ово је почетак новог олимпијског циклуса и на неки начин покушаћемо опет да прођемо степеницама до главног циља, а то су Олимпијске игре у Токију 2020", додао је он.

Ватерполо репрезентација Србије у недељу рано ујутро путује у Рузу, предграђе Москве, где ће од 20. до 25. јуна бити одржан завршни турнир Светске лиге.

Репрезентација Србије ће на завршном турниру Светске лиге играти у групи са Италијом, Сједињеним Америчким Државама и Казахстаном. 

Србије ће пехар Светске лиге бранити са новим капитеном Филипом Филиповићем, који је освојио 10 златних медаља у том такмичењу од 2005. године.

"Циљеве још нисмо добили, али свакако српска репрезентација ће гледати да иде ка максималним остварењима. Међутим, колико смо тренутно у форми и у ком саставу идемо, можда и није за реално очекивати најсјаније одличје. Свакако се нећемо предавати, идемо тамо да тренирамо и да се уигравамо јер сви знамо да нам је ове године циљ и врхунац СП у Будимпешти. Све остало је уводни период и свакакве осцилације су могуће и прихватљиве", рекао је Филиповић.

Ватерполиста Сава Ранђеловић рекао је да његову екипу очекује тежак турнир, пре свега јер у шест дана игра исто толико утакмица.

"У групи смо са Казахстаном кога веома мало познајемо, јер још нисмо играли са њима. Против Американаца унапред знамо да ће бити веома тешко, јер је њихов селектор Дејан Удовичић који нас врло добро познаје и Италија која је увек неугодан ривал", рекао је Ранђеловић.

Другу групу чине Хрватска, Аустралија, Јапан и Русија.

"Са Аустралијом смо одиграли три пријатељске утакмице у којима смо тријумфовали, Русија ће као домаћин имати високе амбиције. Јапана се сви сећају када смо на Олимпијским играма губили 5:1, они нам некако не леже иако су доста физички слабији од нас. Ту је и Хрватска која је једна од најбољих селекција света и са којом смо се много пута састајали у финалима великих такмичења. Понављам, очекује нас веома тежак турнир, али мислим да ћемо се кроз ово такмичење добро припремити за оно што нам следи, а то је Светско првенство", рекао је Ранђеловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво