Рађен: Олимпијско злато треба да се негује, деца да тренирају

Дугогодишњи ватерполо репрезентативац Србије Никола Рађен рекао је на промотивном часу у Новом Пазару да му је тај спорт много дао, а да он жели да му се одужи кроз играње и рад с најмлађима.

 

"Драго ми је да сам затекао много деце у базену. Наишао сам на леп пријем, разговарао са тренерима два пливачка клуба у вези кампа водених спортова који ћемо овог лета организовати у Врњачкој Бањи. Договорили смо још неке акције за наредних 10 дана, а онда ћу са децом у Пазару радити и у води", рекао је Рађен у Новом Пазару.

Он је навео да је обишао више од 20 градова и општина у Србији и да му је задовољство да размењује искуства са најмлађима, наставницима, професорима и тренера.

"Желим да кроз свој камп промовишем наш најтрофејнији спорт. Олимпијско злато треба да се негује, деца треба да тренирају ватерполо и остале водене спортове, то је перспектива и будућност. Нови прваци света се стварају у базенима", рекао је Рађен.

Трофејни ватерполиста оценио је да је најбитније померити се са нулте тачке.

"Зашто да Нови Пазар нема прволлигаша? Знам колико публике овде прати одбојку и фудбал, а познато ми је и да су Пазарци победници одбојкашког Купа Србије, што је сјајно. Имамо заједничку идеју, коју треба да спроведемо, а радује добар одзив", казао је Рађен.

После играња у румунској Орадеи, Рађен ће наредне три године наступати за Динамо из Москве.

"Динамо је клуб са традицијом и великим амбицијама. Желимо да освојимо оба трофеја у Русији и да играмо запажену улогу у Лиги шампиона. Са мном су и Душко Пијетловић, Гаврил Суботић и девет руских репрезентативаца. Планира се велики повратак Руса на евро-сцену", открио је Рађен.

Овај 32-годишњи бек изразио је очекивање да ће поново заиграти за репрезентацију Србије.

"Ја сам војник репрезентације. Увек сам ту и радо ћу се одазвати позиву селектора (Дејана Савића)", рекао је Рађен.

Јавни час ватерпола у Новом Пазару организовао је градски Спортски савез.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво