Читај ми!

Тони Азеведо завршава каријеру

Амерички ватерполиста Тони Азеведо, учесник пет Олимпијских игара, опростиће се од репрезентације САД следећег месеца пре него што оконча каријеру у 35. години.

Дугогодишњи капитен репрезентације предводиће САД у мечу против Хрватске 11. јуна на Универзитету Стенфорд, на којем је дипломирао и где је помогао екипи Кардинал да освоји два шампионата НЦАА.

Азеведо се сматра најбољим ватерполистом САД свих времена. Освајач је сребрне медаље на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године, пет златних медаља на Панамеричким играма и две сребрне медаље у Светској лиги.

"Још волим овај спорт и никад нећу напустити ватерполо заједницу. Али спреман сам да преусмерим фокус са играња на активности ван базена како бих допринео развоју и иновацијама. Започињем програме за које верујем да ће довести ватерполо на виши ниво", рекао је Азеведо.

После дипломирања на Стенфорду Азеведо је професионално играо за дубровачки Југ, црногорски Приморац, као и за клубове у Италији и Бразилу. Рођен је у бразилском граду Рију де Жанеиру пре него што се као дечак преселио у Калифорнију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво