Партизан једини жели организацију "Фајнал фора"

Директор ватерполо клуба Партизан Дарко Удовичић изјавио је да је београдски тим и даље једини кандидат за домаћина завршног турнира четири најбоље екипе Евролиге, али да је Европска пливачка федерација одложила доношење одлуке о домаћину тог такмичења.

Удовичић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да је на недељном жребу за Евролигу у Будимпешти са челницима ЛЕН-а разговарао о "Фајнал фору" чији је домаћин тог дана и требало да буде проглашен.

ЛЕН је, ипак, одлучио да име домаћина саопшти у јануару или фебруару, пошто претходно жели да анализира организацију прошлогогидшњег турнира у Барселони.

"Имамо подршку града и желели бисмо да организацијом 'Фајнал фора' у Србији промовишемо спорт, пре свега ватерполо, а можда и да тај турнир буде неки залет за изградњу нових базена у нашој земљи", навео је Удовичић.

Тренер "црно-белих", ипак, није оптимиста да ће Београд добити организацију завршног турнира.

"С обзиром на досадашње понашање ЛЕН-а, нисам оптимиста. Ако Београд буде добио организацију турнира, сматраћу то чудом", нагласио је Удовичић, алудирајући на чињеницу да Партизан није у предвиђеном року проглашен за домаћина турнира, иако је био једини кандидат.

Партизан ће, иначе, у првој фази такмичења у Евролиги наступати у Групи Д с мађарским клубовима Вашаш и Егер, као и с француским Марсејом. "Црно-белима" је зато припала улога фаворита у Групи.

"У недостатку квалитетних утакмица у домаћем првенству, сви жељно ишчекујемо почетак Евролиге. Добро тренирамо и желимо да тај рад преточимо у резултате", казао је голман Партизана Бранислав Митровић.

Партизан ће прву утакмицу у Евролиги играти наредне недеље, 23. новембра, када ће на Бањици дочекати Марсеј.

"Добро је што ћемо прву утакмицу играти код куће како бисмо се привикли на Евролигу. Сви мисле да смо у лакој групи, али нисмо. Вашаш и Егер нам долазе из земље олимпијских шампиона, можда је само Марсеј нешто слабији", оценио је првотимац Партизана Марко Аврамовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво