Убедљива победа Србије против Словачке

Репрезентација Србије савладала је селекцију Словачке са 11:2 у мечу последњег кола Групе А Светске лиге. Наша селекција је са максималним учинком завршила такмичење по групама.

Подмлађени састав екипе Дејана Савића тријумфално је завршио групну фазу и са одраније обезбеђеног првог места иде на Завршни турнир у Москви, који се игра у јуну.

Најефикаснији на мечу у базену у Бечеју, где су "делфини" играли први пут после 16 година, био је Суботић са три гола, по два су дали Тохољ и Драшовић, а у стрелце су се уписали и браћа Рашовићи, Лазић и Стојановић.

"Одбрана је најважнији сегмент и била је добра. У оваквим мечевима млади играчи су под тремом, али је на крају све било како смо планирали. Важан је рад", рекао је селектор Дејан Савић после утакмице.

Капитен Србије Страхиња Рашовић оценио је да је добра одбрана била кључна за победу.

"Наш ритам је био све време и заслужена је победа. Честитам и дебитантима на игри", рекао је он.

Гаврил Суботић сматра да је екипа боље одиграла него у првом делу такмичења у Новакију, где је Србија победила после петераца.

"Јасно је да има простора за напредак. Следе нам припреме у Ђенови и то ће бити корисно за младе играче", додао је он.

Небојша Тохољ је рекао да му је част што је део екипе.

"Задовољство је због игре и победе. Трудили смо се да оправдамо поверење селектора Савића. У односу на меч у Новакију, деловали смо много боље", рекао је Тохољ.

Репрезентација Србије сутра путује у Ђенову, а у екипи ће уместо Томића бити Сава Ранђеловић. 

Ток меча:

18.07 – Крај меча, Србија – Словачка 11:2. Са још три гола у мрежи противника наши стављају тачку на овај меч, 3:0 у последњој четвртини.

17.51 – Крај треће четвртине, Србија – Словачка 8:2. Ватерполисти Србије настављају са одличном игром и овај период игре добијају са 2:1. 

17.32 – Крај друге четвртине, Србија – Словачка 6:1. Словаци на старту овог периода успели да постигну гол из петерца и смање на 3:1. Наши репрезентативци настављају у истом стилу, постижу три поготка.

17.15 – Крај прве четвртине, Србија – Словачка 3:0. Сигурна игра наших репрезентативаца, противник само са једним упућеним шутом ка нашем голу. После прве четвртине убедљива предност за нашу селекцију.

17.03 – Почео је меч...

17.00 – После краћег загревања очекујемо почетак меча између Србије и Словачке у Бечеју.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво