Читај ми!

Про Реко убедљив на Бањици

Ватерполисти Партизана поражени су од Про Река са 17:5 (3:0, 3:2, 5:2, 6:1), у мечу петог кола Лиге шампиона. Млади тим црно-белих доживео је четврти пораз ове сезоне у Лиги шампиона, уз један реми, оставши тако на последњем, шестом месту Групе Б. Ђеновљани хвале: црно-бели таленти вреде више него што су показали.

Млада екипа Партизана имала је прилику да одмери снаге са најбољима. Успели су да на моменте буду равноправни ривал, али је искуство противника дошло до изражаја. Про Реко је кажњавао сваки грешку црно-белих. У финишу је понестало снаге нашем шампиону, па је гост стигао до убедљивог тријумфа.

Црно-бели су у дуелу са главним претендентом за освајање Лиге шампиона одолевли две и по четвртине – нису гостима дозволили да направе велику разлику. Уз мало више сигурности и среће у нападу, посебно у том периоду, дошли би и до повољнијег резултата.

Навијачи су се одазвали позиву играча и тренера оба тима, трибине Бањице су биле скоро пуне. Млади црно-бели првотимци имали су лепу подршку, а гости из Ђенове, пре свега Срби из Река, су добили заслужене аплаузе.

Ђеновљани су, према очекивању, од старта преузели иницијативу и после осам минута водили са 3:0. Међутим, ни црно-бели нису били безопасни у нападу. Заиграли су храбро, нису се уплашили „тима света", али нису имали добру завршницу напада. Када би и упутили опаснији шут ка голу гостију, увек је на правом месту био Темпести.

Нису гости „спустили гас" у другој четвртини, али су се црно-бели ослободили у нападу. Први пут Темпести је савладан у 14. минуту, када је Огњен Стојановић искористио играча више за 1:5. На другој страни и у одбрани је домаћи тим заиграо боље. Добожанов је, по броју одбрана, почео да стиже искусног колегу из италијанског тима. Филиповић је топовским шутем са играчем више одвео Ђеновљане на 6:1. Резултат којим је завршено полувреме поставио је један од најмлађих црно-белих првотимаца Никола Лукић, шест секунди пре великог одмора.

До три минута пре краја треће деонице, Партизан је одржавао заостатак из првог полувремена, а пошто је Тохољ смањио на 4:8, уследила је серија гостију од 3:0 (два пута Бруни, једном Филиповић) за 11:4, па је пред последњих осам минута питање победника било решено.

У истом ритму у којем је завршио трећу, Про Реко је наставио и у четвртој четвртини, повео је са 15:4, а серију гостију од седам узастопних погодака тачно на половини последње деонице лепим лоб ударцем прекинуо је Стојановић, а домаћи су до краја увећали победу.

Базен Бањица.
Гледалаца: 1.200.
Судије: Мантшмел (Немачка), Ткаченко (Русија).
Играч више: Партизан 6 (2), Про Реко 7 (7).
Петерци: Партизан 1 (0).
Два играча више: Партизан 1 (0).

Партизан: Добожанов (8 одбрана), Лукић 1, Ф. Јанковић, Тохољ 1, Лазић, Манојловић, Драшовић, Вучинић, Јакшић, Радојевић, Стојановић 3, М. Јанковић. Белопавловић . Тренер: Миленковић.

Про Реко: Темпести (11 одбрана), Ди Фулвио 2, Мандић 2, Алесијани 4, Молина 2, Пијетловић, Ди Сома, Бруни 2, Фигари, Филиповић 2, Фондели 1, Ивовић 2, Воларевић. Тренер: Вујасиновић.

Ватерполисти Партизана у наредном колу гостују у предграђу Ђенове, где ће играти са екипом Про Река 18. фебруара. 

Ђеновљани хвале: Црно-бели таленти вреде више него што су приказали

Зоран Миленковић, тренер Партизана, после меча је рекао:

"Утакмица и спаринзи са Реком уочи вечерашњег меча су нам доста користили, пре свега да уђемо у непоходан ритам тренинга. Што се меча тиче, момци су одиграли онолико колико су могли. Две и по четвртине пружали су доста добар отпор, а како се меч ближио крају понестајало им је снаге, па је коначан резултат и реалан однос квалитета два тима."

Владимир Вујасиновић, доскорашњи тренер Партизана, а сада шеф стручног штаба Река, каже:

"Играчи Партизана су много лакше играли и више приказали на спаринзима с нама него на утакмици. Али, то је карактеристика младог тима, да се „стегне", у званичном важном мечу. Партизан и даље има врло талентовану екипу, заједнички тренинзи су били врло квалитетни, користили су и нама и њима. Што се Река тиче, урадили смо оно што је требало и идемо даље."

Центар Ђеновљана Душко Пијетловић:

"Увек је лепо вратити се на Бањицу. Првотимци Партизана су показали да имају велики потенцијал. Знам у како тешким условима раде, да су тек пре неколико дана ушли на Бањицу. Жао ми их је, да имају боље услове, сигурно би пружили и бољу партију."

Радомир Драшовић, првотимац Партизана је изјавио:

"Дали смо све од себе. Мислим да смо пружили коректну партију, али Про Реко је одиграо у најјачем могућем ритму и дошао до великог тријумфа."

Ток утакмице:

19.39 Крај меча, Партизан – Про Реко 5:17. Црно-бели нису имали снаге у последњем периоду. Противник је реализовао неколико брзих контри. Стојановић је постигао свој трећи гол за црно-беле. Последњу четвртину, Про Реко је добио резултатом 6:1. 

19.23 Крај треће четвртине, Партизан – Про Реко 4:11. Лазар Добожанов је одбранио неколико отворених шутева и спречио госте да стигну до још убедљивије предности. Неколико „малих“ пропуста, црно-белих гости су одмах кажњавали погодком. С друге стране, Партизан је успео да изведе неколико уиграних напада и у овој деоници постигне два гола. Трећу четвртину гости су добили резултатом 5:2.

19.02Крај друге четвртине, Партизан – Про Реко 2:6. Црно-бели су наставили да се надигравају са противником. Разлика у класи и искуству је превелика, али наша екипа је успела да „ослободи" руку. Поново су припремљена три гола, али је Партизан успео да постигне два, тако да је овај период Про Реко добио резултатом 3:2.

18.45Крај прве четвртине, Партизан – Про Реко 0:3. Црно-бели су успели да спрече контре противника. Млади играчи успели колико-толико су да парирају фаворизованом противнику. Примљена су три гола, а да је искоришћен петерац за Партизан, утисак би био још повољнији после првог периода.

18.30 – Почео је меч на Бањици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво