Хладан базен на Бањици, Партизан против Југа на Дорћолу

Ватерполисти Партизана ће играти меч Лиге шампиона на пливалишту "Милан Гале Мушкатировић", пошто се базен на Бањици, где су црно-бели обично домаћини, од прошле недеље не греје.

Због проблема са базеном, ватерполисти Партизана су од почетка године тренирали на базену на Кошутњаку, на припремама на Златибору и у Будимпешти са Ференцварошем.

"Тешко је и физички и психолошки припремити екипу у овим ненормалним, драматичним околностима. Зато је и питање како ћемо наставити сезону. Разумљиво је да општа ситуација утиче на младе играче, који и поред тога успевају да извуку максимум. Испуњен је први циљ у сезони, освојен је Куп Србије, у Лиги шампиона је екипа пружила врло добре партије, а налази се и у врху табеле Регионалне лиге", навео је Шоштар.

"Што се меча са Југом тиче, тим из Дубровника је фаворит, а не сумњам да ће без обзира на тешку ситуацију наша екипа пружити максимум", додао је председник седмоструког првака Европе.

Ватерполисти Партизана у среду од 18.30 играју у Београду против Југа, утакмицу четвртог кола Лиге шампиона, а меч ће се, уместо на Бањици, играти на пливалишту "Милан Гале Мушкатировић".

"Други пут ове сезоне играмо са Југом, шампионом Европе. У утакмици Регионалне лиге смо изгубили убедљиво, пре свега због лошег почетка. Нови дуел са тренутно најбољом екипом Европе, која је прошле године освојила све што је могла, прилика је да видимо колико смо напредовали у односу на тај меч и колико још треба да учимо. Надам се да ће се здравствено стање у екипи поправити", рекао је тренер Партизана Зоран Миленковић.

Он је навео да су током пута до Будимпеште, где је екипа спаринговала са Ференцварошем, играчи Марко Манојловић и Михајло Репановић због здравствених проблема ишли на инфузију. Манојловић није играо у Загребу против Младости (4:10), а Репановић је играо.

"Пре одласка у Загреб смо имали проблема са повредама. Радили смо у две групе, јер је део првотимаца био на припремама са репрезентацијом. Зато, када се све околности узму у обзир, момци су у Загребу пружили максимум. Морамо да разумемо наше првотимце, којима је јако тешко да тренирају и играју, да се фокусирају само на свој посао, када размишљају и о ситуацији у клубу, о базену", истакао је Миленковић.

Ватерполиста Партизана Радомир Драшовић је рекао да ће екипа играти растерећено против Југа.

"После врло добрих игара и резултата у првом делу сезоне, у једном тренутку је морало да дође до пада у игри и мислим да је прави тренутак да се то деси био почетак другог дела сезоне и меч против Младости. Утакмица са Југом је одлична прилика да у растерећеној атмосфери, јер немамо императив резултата, одиграмо квалитетно и вратимо се у ритам у коме смо завршили 2016. годину", навео је он.

Ватерполиста Партизана Ђорђе Лазић, који је пре недељу дана у мечу са Словачком у Светској лиги дебитовао за репрезентацију Србије, рекао је да црно-беле неће пореметити пораз у Загребу и да ће Југ морати да се помучи да би победио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво