Читај ми!

Напуњени базени Ватерполо центра у Врњачкој Бањи

Завршена је прва фаза изградње Ватерполо центра у Врњачкој бањи која је коштала 150 милиона динара, а у наредних неколико дана биће урађен партерни део, рекао је председник општине Бобан Ђуровић.

Два нова базена, који су након завршетка Европског првенства ватерполу у Београду у јануару ове године, пребачена у Врњачку Бању, у Национални ватерполо центар, иначе јединствени на овим просторима, напуњени су водом.

Ђуровић каже да је тиме завршена прва фаза изградње Ватерполо центра и да ће у наредних неколико данима бити постављен партерни део, односно плочице.

"Тиме ће овај објекат бити потпуно конзервиран и спреман да сачека предстојећи зимски период. Очекујем да у сарадњи са Владом Србије и Министарством омладине и спортова договоримо почетак друге фазе, а то је покривање једног базена, који би био у функцији Ватерполо савеза Србије", рекао је Ђуровић Тањугу.

Поред ова два спортска базена, у Националном ватерполо центру је направљен и трећи базен за непливаче, јер је циљ општине да свако дете у Врњачкој Бањи научи да плива.

"Ватерполо центар ће имати базене за тренинге и утакмице, а поред њих, постојаће и базен који ће користити локална самоуправа за обуку деце непливача. Циљ нам је да свако дете у Врњачкој Бањи научи да плива", казао је Ђуровић.

Процене општине Врњачка Бања су да ће се након отварања Националног ватерполо центра, годишње, у овом туристичком месту број ноћења повећати за више 20.000.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво