Читај ми!

Србија поново освојила Светску лигу!

Ватерполисти Србије одбранили су титулу првака Светске лиге, пошто су у финалу победили селекцију Сједињених Америчких Држава са 10:7. Савић: Сјајна одбрана; Гоцић: Заслужен тријумф.

Нови финални турнир ватерполо Светске лиге, али шампион је стари - Србија. "Делфини" су наставили сјајан низ освајања овог такмичња, овога пута победивши САД са 10:7 (2:1, 3:1, 3:0, 2:5), на базену Хуиџу Јиншан лејк у Кини.

Изабраници Дејана Савића су без већих проблема, рутински рекло би се, савладали тим који са клупе предводи Дејан Удовичић. Сјајно отварање и велика предност која је расла до максималних 8:2, преломили су финални меч.

Американци су покушали да се врате у последњој деоници, али је сваку дилему око победника, уколико је уопште и било, отклонио Душко Пјетловић.

Србији је ово четврта узастопна титула у Светској лиги, а десета укупно.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Филип Филиповић са три гола, два је постигао Душко Пијетловић а по један Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Виктор Рашовић. Живко Гоцић и Андрија Прлаиновић.

Србија је освојила и новчану награду од 100.000 долара.

У мечу за тереће место Грчка је савладала Италију 11:7. 

Ипак, оно главно за Прлаиновића и другаре тек следи - Олимпијске игре и нови напад на злато.

Савић: Сјајна одбрана; Гоцић: Заслужен тријумф

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић био је изузетно задовољан након победе над САД (10:6) у финалу Светске лиге и кратко прокоментарисао:

"Сјајна одбрана", преноси сајт ВСС.

Капитен Живко Гоцић истакао да је Србија заслужено освојила трофеј, пре свега захваљујући доброј игри у прве три четвртине.

"Били смо веома добри у прве три четвртине и нису имали никакве шансе да се врате. Заслужена победа, још једна Светска лига је наша али понављам да је најважније да смо видели где смо, да видимо где шкрипи и да то пробамо да исправимо у периоду до Рија", рекао је Гоцић.

Репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић сложио се у оцени селектора Савића, да је одбрана донела трофеј.

"Још један трофеј, овакви турнири су ипак бољи од пријатељских, имају драж. Када смо већ били у финалу имали смо мотив и да га освојимо.Оцдлицна одбрана три цетвртине и мислим да је било доста добрих ствари у нашој игри", рекао је Прлаиновић.

За најбољег играча турнира проглашен је голман репрезентације Бранислав Митровић који је истакао да је Србија озбиљно схватила финални меч са САД.

"Најважније је да смо их схватили озбиљно јер по други пут се састајемо на турниру. То је могло да буде опасно. Сломили смо их агресивношћу, све смо држали у нашим рукама И то ме радује.Ипак је ово само један део припрема. Радује ме признање. Није фраза то је за цитаву екипу која ми је помогла да браним како треба", закључио је Митровић.

Српски тим је победом над САД стигао до четврог узастопног злата, а укупно 10. у Светској лиги и тако направио најбољу могућу увертиту пред Олимпијске игре у Рију.

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво