Читај ми!

Ватерполисти Партизана освојили 27. титулу

Ватерполисти Партизана освојили су 27. титулу шампиона државе, а другу узастопну, пошто су на Бањици победили Црвену звезду са 10:9 (6:4, 0:1. 1:2, 3:2) и тако славили са 2:0 у финалу плеј-офа.

Партизан је у првом мечу финала плеј-офа победио црвено-беле са убедљивих 12:6 на Ташмајдану, а за разлику од те утакмице, виђена је много већа борба и неузвесност.

Црно-бели су били бољи у првој четвртини, имали су и три гола предности, али се Звезда у наставку вратила и учинила меч неизвесним.

Најефикаснији у редовима Партизана били су Драшко Гогов, Лукас Гилен, Гаврил Суботић и Никола Јакшић са по два постигнута гола, док је у Звезди најбољи био Иван Рацков са два гола.

Почетак данашње утакмице на Бањици био је потпуно другачији од првог меча када је први гол постигнут осам секунди пре краја прве четвртине. Данас је повела Звезда после минут и по игре, а потом је "пало" још девет голова.

Партизан је у два наврата водио са три гола разлике, а на први одмор се отишло резултатом 6:4 за изабранике Владимира Вујасиновића.

За разлику од прве деонице, у другој је виђен само један гол, а стрелац је био Рацков.
У последње две четвртине водила се велика борба у базену, било је доста жестоких дуела, а далеко нервознији били су ватерполисти Црвене звезде, што показује и податак да су црвено-бели меч завршили са само тројицом играча на клупи и резервним голманом.

Партизан је предност од два гола стекао минут и по пре краја меча, Звезда је и поред тога могла до изједначења у самом финушу утакмице, али је тај напад брзоплето извела. 

"Мислим да смо имали више снаге у последњој четвртини... Додуше, остало нам је и више играча на клупи, Звезда је имала неке играче са три личне, неке искључене с правом замене, тако да смо могли више да мењамо и да држимо ритам који је на крају и пресудио", рекао је тренер Партизана Владимир Вујасиновић за РТС после утакмице.

Вујасиновић је навео да ће црно-беле вероватно напустити доста играча и додао да се нада да ће клуб некада моћи да им се одужи.

"Хтео бих да честитам момцима на свему што су урадили ове године, јер, верујте ми, није лако тренирати и радити у условима у којима се налази Партизан. Момци малтене без пара играју читаву сезону, боре се, труде се... Вероватно ће и пола тима да нам оде због те беспарице, вероватно ће следеће године поново морати да се крене из почетка, али мислим да свим овим момцима морамо да се захвалимо јер су задужили овај клуб. Надам се да ће једног дана клуб да им се одужи, кад прођу ови црни дани", рекао је Вујасиновић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво