Читај ми!

Зоран Бабић нови председник ВСС

Ватерполо савез Србије добио је новог председника. Зоран Бабић ће у наредном периоду бити на челу Савеза, а у изјави за РТС обећао је санирање дугова, помоћ клубовима, али и позвао противкандидата Александра Шапића да се активно укључи у рад Савеза.

На изборној скупштини Ватерполо савеза Србије Зоран Бабић победио је Александра Шапића и изабран је за новог председника Савеза. Бабић је изабран већином гласова, а подржала су га четири највећа клуба, Партизан, Црвена звезда, Раднички и Војводина.

"Пре свега, желим да се промени однос државе према ватерполу, да се проблеми на које наилазимо решавају заједничким снагама. Имамо велике проблеме у организацији Европског првенства 2016. године. Очекујем да у наредном периоду санирамо део дугова, који износе милион и триста хиљада евра. Такође, планирамо да решимо проблем дуговања репрезентативцима, у договору и разговору са њима", рекао је за РТС Бабић по поствљању на функцију.

Занимљиво је да Бабић није играо ватерполо као сениор, али је у јуниорској конкуренцији наступао за Гоч из Врњачке Бање.

"Максимално ћу се посветити раду у Савезу, без обзира на обавезе у политици и бизнису. Позвао бих Александра Шапића да ми помогне у том раду, иако је био противкандидат. Он је велико име српског ватерпола и његова помоћ је увек добродошла, без обзира на то што се у неким другим стварима можда не слажемо", рекао је Бабић.

Бабић је обећао финансијску помоћ клубовима који дају репрезентативце у сениорској и јуиорској конкуренцији и одлучно одбацио нагађања да се на поједине клубове вршио притисак да гласају за њега.

"Није било притисака на било кога. Ако неко има другачије информације, позивам га да јавно открије ко је и на кога вршио притисак", истакао је Бабић, без обзира на то што је ВК Партизан у последњем тренутку променио одлуку и гласао за новог председника.

Бабић је подсетио да ватерполо налази у тешкој финансијској ситуацији, али да неће одустати од борбе.

"Ватерполо није профитабилан спорт, али ћемо покушати уз помоћ државе и спонзорског пула да смањимо дуговања и остваримо зацртане циљеве. Очекујем да се у наредном периоду лакше и дише и ради у ватерполу", закључио је нови председник ВСС Зоран Бабић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи