Помирење Шапића и Шефика

Голман ватерполо репрезентације Србије Денис Шефик и најбољи стрелац државног тима Александар Шапић помирили су се у просторијама Ватерполо савеза Србије након сукоба на Олимпијским играма у Пекингу.

Шефик је на конференцији за новинаре, одржаној тим поводом, истакао да му је "јако жао што је дошло до таквог сукоба" и додао да га ја погодило што је инцидент преувеличан у јавности.

Он је напоменуо да је за њега "ова прича завршена исте ноћи у Oлимпијском селу" нагласивши да ће се увек одазвати позиву у националну селекцију.

Шапић је рекао да је до инцидента дошло после пораза у полуфиналном сусрету против САД додавши да је то био разговор "у четири ока" коме нико сем њих двојице није присуствовао.

"Желим да нагласим да никаквих оштријих конфликата није било и да ми је Шефик помогао да дођем до собе", закључио је Шапић.

За њега, као и за Шефика, питање даљег играња за репрезентацију Србије се не поставља.

Шапић је истакао да није очекивао од новинара да га због тог инцидента "разапну".  Денис Шефик и Александар Шапић потукли су се у Oлимпијском селу ноћ после полуфиналне утакмице са селекцијом САД. Шапићу је том приликом поломљена нога, док је Шефик задобио повреду руке.

"Жао ми је што се то десило. Сукоб је био личне природе. Многи људи су нам замерили. Заборавило се да смо освојили бронзану медаљу, једину тимску за Србију у Пекингу. Сви очекују да са Игара чују вести са такмичења а не о инциденту. Медаља је вест, а не наш сукоб", рекао је Шефик на конференцији за новинаре у Београду.

Шефик је рекао да разуме зашто јавност жели да чује истину, али је додао да само он и Шапић знају праву верзију.

"Сви имају своју верзију али нас двојица знамо праву истину. Било је много нагађања у новинама, али морам рећи да ништа од тога није истина. Нисам никога оптужио да је продао утакмицу ни ништа слично. Овакви инциденти се свуда дешавају, поготово када вам је стало до нечега. Некад се за то чује, а некад не. Треба памтити лепе ствари", рекао је Шефик.

Нагласио је да је вест о инциденту "процурела у јавност и попримила свакакве облике", али да они који су то могли да спрече, нису то учинили.

Шефик је истакао да је прича о том инциденту за њега завршена исто вече.

Александар Шапић покушао је да објасни шта се десило те вечери.

"Имали смо сукоб мишљења, викали један на другог. Дошло је до чарки, физичког контакта и пада. Пао сам и повредио ногу, а он ми је помогао да дођем до собе. Тада нисмо знали да је Шефик повредио руку. Људима из Савеза рекао сам да саопште да сам пао низ степенице, да се не би направила гужва", рекао је Шапић.

Шапић је разочаран појединим медијима који су, како је рекао, писали своје теорије о инциденту, због чега се осећа врло лоше.

"Дошао сам два дана пре репрезентације и имао сам прилике да читам новине. Био сам утучен и разочаран, никада нисам био у оваквом емотивном стању. Размишљао сам чиме сам допринео да будем на овај начин разапет. Као да сам државни непријатељ број један", рекао је.

Шапић је додао да га никада ништа није оволико погодило и додао да не зна одакле потиче милион лажи које су написане.

"Да ли ме нападају зато што сам освојао трофеје, одиграо много утакмица за репрезентацију, зато што сам показао политичко опредељење? На сваком такмичењу на којем смо узели одличје био сам најбољи стрелац. Нисам желео да узмем италијанско и шпанско држављанство јер имам моју државу. На многим такмичењима сам играо повређен", истакао је.

Најбољи стрелац српске ватерполо репрезентације свих времена рекао је да на свакој утакмици даје све од себе и да се труди да буде пример младима.

"Увек сам се трудио да дам 100 одсто себе, и на тренинзима и на утакмицама. Трудим се да будем пример младима и да поставим високе циљеве. Можда због тога није било лако сарађивати са мном. Имам две руке и све што сам стекао у животу, стекао сам сам и због тога ме је ово погодило. Ово нисам очекивао - да људи који креирају јавно мњење разапињу Александра Шапића", поновио је.

Шапић је прокоментарисао приче да у репрезентацији има кланова.

"У свакој репрезентацији има појединих људи са којима више времена проведете заједно и тако се стварају пријатељства. Ми смо ту зато што смо најбољи ватерполисти Србије. Сви се дуго познајемо и могу рећи да никада однос међу играчима није утицао на резултат", рекао је Шапић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво