Вујасиновић: Бронзана медаља потпуно заслужена

Капитен ватерполо репрезентације Србије Владимир Вујасиновић истакао је по повратку са Олимпијских игара, где је наш државни тим освојио бронзану медаљу, да је резултат остварен у кинеској престоници потпуно заслужен и да је реалан домет екипе у овом тренутку.

"Иза нас је дуго и напорно такмичарско лето током којег су се издешавала многе непредвиђене ствари на које нисмо могли да утичемо", оценио је Вујасиновић и додао да је одличје са Игара у Пекингу "велики успех за тим, али не и за мене".

"Ово је моја последња репрезентативна акција у каријери", навео је један од најбољих светских ватерполиста.

Селектор Дејан Удовичић је подсетио да је српска репрезентација једина успела да се домогне медаље на сва три велика такмичења током ове године. На финалном турниру Светске лиге у Ђенови његови изабраници освојили су злато, на европском шампионату у Малаги сребро, а на Олимпијским играма у Пекингу бронзу.

"На сваком такмичењу ишли смо са најјачим могућим саставом и без икаквих калкулација", истакао је Удовичић.

Један од стубова одбране нашег тима Вања Удовичић је нагласио да су "ово тренуци за славље".

"Без обзира на све проблеме са којима смо били суочени претходних дана, остварили смо резултат за понос нације", нагласио је он.

Голман Слободан Соро, који је чувао мрежу српског државног тима током већег дела олимпијског турнира, напоменуо је да се, после свега виђеног у Пекингу, стекао утисак да "није могло више од постигнутог".

"Није могли више, упркос великој жељи свих нас да медаља буде сјајнија", рекао је голман репрезентације.

Соро је подсетио да су у полуфиналном дуелу сви прижељкивали америчку селекцију за ривала и додао да су му уочи меча противнички играчи рекли да они могу победити Србију "једном у 100 међусобних окршаја".

"На жалост, то се десило у полуфиналу и ми смо остали без борбе за злато са Мађарима", рекао је Соро, додајући да му смета однос појединих медија према оствареном резултату у Пекингу.

"Далеко већу пажњу јавности привукао је инцидент између Дениса Шефика и Александра Шапића, него освојена бронзана медаља", објаснио је он.

Председник Ватреполо савеза Србије Велибор Совровић нагласио је да су Удовичићеви пулени једина српска екипа која се у Пекингу окитила медаљом и изнео очекивања да ће наши представници у екипним спортовима имати далеко бољи учинак на Играма у Лондону 2012. године.

"Бронзана медаља освојена у Пекингу за нас је златна и играчи ће добити премије какве би добили у случају да је узето најсјајније одличје", обећао је први човек ВСС.

Он је оценио да је сукоб Шефика и Шапића био плод "умора, нервозе и неиспуњених жеља".

"Можда је то био додатни мотив осталим играчима пред сусрет са Црном Гором за бронзану медаљу", рекао је Совровић.

Против Шефика и Шапића селектор Удовичић ће поднети дисциплинску пријаву органима Савеза. Председник Совровић је најавио заједничку конференцију за новинаре двојице репрезентативаца за четвртак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво