Ватерполисти Србије поражени у полуфиналу

Најбољи ватерполисти Србије изгубили су у полуфиналу олимпијског турнира од селекције САД-а са 10:5. По четвртинама је било 3:3, 2:1, 2:1, 3:0.

У полуфиналу олимпијског ватерполо турнира, репрезентација САД-а савладала је наше најбоље ватерполисте резултатом 10:5. Изванредном игром у одбрани и добром организацијом у фази напада, Американци су надиграли наш тим у свим сегментима игре.

Утакмица је почела поготком капитена Србије Владимира Вујасиновуића . Играло се потом гол за гол. Стрелци за наш тим у првој четвртини били су још и Шапић и Душко Пјетловић. Прва деоница завршена је резултатом 3:3.

У другој четвртини поново је Влада Вујасиновић први начео мрежу Американаца. Ипак, наши ривали деловали су одлучније у одбрани и концентрисаније у нападу. Добили су другу четвртину са 2:1 и  наговестили велику борбу у наставку утакмице.

И у трећем периоду игре амерички ватерполисти поново су држали наше нападаче далеко од гола. Бејли је просто био незаустављив на центру, а једини погодак за наш тим, наспрам два гола САД, постигао је Пијетловић.

Четврта деоница показала је сву надмоћ репрезентације САД, поготово у одбрани. Ређали су се напади Србије са играчем више, али без реализације. Бриљирао је голман Мерил Мозес, који се истакао одличним интервенцијама. Прорадили су наши ривали и у нападу. Азаведо је предводио Американце до коначне, и неочекивано високе победе од 10:5.

Српски ватерполисти били су видно незадовољни након меча о чему сведочи колико невољност играча да дају изјаве толико и саме изјаве оних који су се ипак одлучили да их дају.

"Како смо почели, тако смо и завршили, једино смо утакмицу са Шпанцима одиграли како ваља, све ово остало је катастрофа", изјавио је капитен српске ватерполо репрезентације Владимир Вујасиновић.

Селектор српске националне селекције Дејан Удовичић тврди да екипа никако није могла да пронађе ритам из четвртфиналног меча са Шпанијом.

"Нисмо успевали да ухватимо ритам из меча са Шпанцима, када смо деловали веома добро. Знали смо да нас очекује трежак сусрет, да је у питању полуфинале олимпијског турнира и да свако тражи своју шансу. Ништа нам није значило то што смо били фаворити на папиру. Једноставно, није нам пошло за руком да уђемо у наш ритам", објаснио је Удовичић.

Добра партија у прошлом мечу са Шпанијом, стекао се утисак, успавала је селектора Удовичића и српске репрезентативце.

"Мислио сам да смо после тог сусрета ушли у ритам. У прве две четвртине је деловало да контролишемо игру, међутим, Американци су били одлични. Слабо смо се бранили са играчем мање и нисмо имали решење за њихов напад, док је Противник имао храбрости да постигне гол увек када му је то било потребно", рекао је селектор српске екипе.

Удовичић је казао и да ће покушати да опорави тим пред меч за бронзану медаљу са Црном Гором.

"Најбитније је да колико-толико сачувамо хладне главе и да се што пре опоравимо. За мање од 48 сати је меч за бронзану медаљу, а то је јако мало времена да се подигнемо и одиграмо како можемо", истакао је шеф стручног штаба српске репрезентације.

Удовичић је поновио да српски ватерполисти нису потценили противника већ да су Американци били изузетно мотивисани и одморни.

"Амерички тим је веома добро играо на овом турниру и у неколико сурета потврдио висок квалитет. Знали смо колико су јаки и нису нас изненадили игром, једноставно нисмо успели да уђемо у ритам од пре два дана. Не знам да ли су се посебно психолошки припремали за овај меч, али је било евидентно да су желели победу и да су је заслужено добили", закључио је Удовичић.

У борби за бронзано одличје, изабраници Дејана Удовичића играће у недељу од 8,20 по нашем времену против репрезентације Црне Горе, која је у другом полуфиналу поражена од Мађарске резултатом 11:9.

У финалу ватерполо турнира ОИ, састају се браниоци титуле из Атине пре четири године репрезентација Мађарске и САД, екипа која до сада нема златну медаљу са Олимпијских игара.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво