Вујасиновић: Ствар је проста

Најбољи ватерполисти Србије тврде да су свесни чињенице да у сутрашњем четвртфиналном дуелу са селекцијом Шпаније не смеју да понове грешке из утакмица у првој фази такмичења на Олимпијским играма, пошто на турниру у Пекингу више неће имати прилику да их исправљају.

У дуел са Шпанијом српски играчи улазе са пуно оптимизма, а да порази понекад имају и своју добру страну видело се и након што је завршено такмичење у обе групе олимпијског турнира.

 

Неуспех у дуелу са селекцијом Италије у последњем колу Б групе, осим, како се то често наглашава, добре поуке, донео је српском тиму и чини се знатно лакшег противника у четвртфиналу.

Уместо са Црном Гором, против које веома тешко играју, српски ватерполисти ће се у борби за пласман у полуфинале састати са Шпанијом, ривалом који им много више одговара.

Уколико савлада Шпанију, Србија ће у полуфиналу играти против САД, док ће се у другом делу жреба за пласман у финале осим Црне Горе борити и Мађарска и Хрватска, можда и најјаче селекције на турниру у Пекингу.

Искусни репрезентативац Александар Ћирић изјавио је да верује у пласман српског тима у полуфинале олимпијског турнира, иако га забрињавају бројне осцилације у игри наше екипе.

"Заиста смо много грешили на турниру. Међутим, уверен сам да смо довољно искусни да можемо да пребродимо све то и да најважнији меч на турниру одиграмо најбоље до сада", казао је Ћирић.

 

Капитен репрезентације Владимир Вујасиновић верује да ће приступ мечу по принципу "лако ћемо" овог пута изостати и да ће играчи знатно озбиљније ући у одлучујући дуел.

"Ствар је врло проста и једноставна. У дуелу са Шпанијом морамо да дамо све што имамо у себи и ако вредимо, онда ћемо проћи даље. Незгодно је што нисмо ушли у ритам добрих утакмица, али сада постоји шанса да нас добра игра на мечу са Шпанијом потпуно подигне", казао је Вујасиновић.

Вања Удовичић сматра да је четвртфинални меч увек најважнији на турниру и да српски тим има довољно искуства и знања да га одигра најбоље што може.

"Свесни смо шта значи четвртфинални меч. Победа нас води у борбу за медаљу, а пораз на дно. Неуспех против Италије упалио је све аларме, искрено смо се погледали у очи и сигуран сам да ћемо у четвртфинале ући много јачи. Верујем да ћемо успети да отклонимо све недостатке у игри и да ћемо четвртфинале одиграрти најбоље што можемо", казао је српски репрезентативац.

Шеф стручног штаба нашег државног тима Дејан Удовичић тврди да у четвртфиналу нема лаког противника и да су сви у српској репрезентацији свесни тога.

"Не смемо се заваравати да има тешких и мање тешких противника. Морамо се бавити искључиво собом и својом игром, а ту ситуација није најповољнија за нас. У претходним мечевима смо играли на махове, у стилу горе - доле, топло - хладно и зато морамо да водимо рачуна да сами себи не будемо највећи противник", казао је наш селектор.

Удовичић је нагласио да очекује да у мечу са Шпанцима тројица или четворица репрезентативаца одиграју на свом нивоу, како би повукли и остале саиграче.

"То би нас увело у добар ритам меча. Не треба сумњати да ћемо у дуелу са Шпанијом извући и последњи атом снаге из себе, али то неће бити довољно ако не будемо паметни и рационални. Не смемо да поновимо игре из прве фазе такмичења и ако успемо да се подигнемо изнад тог нивоа, онда имамо шансе да уђемо у борбу за медаље", закључио је Удовичић.

Утакмица Србија - Шпанија игра се у среду од 11,20 сати по нашем времену.

Повезана вест:

Србија против Шпаније у четвртфиналу

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво