Италија победила Србију са 13:12

У последњем 5. колу Б групе олимпијског ватерполо турнира у Пекингу, репрезентација Италије победила је Србију са 13:12 (3:3, 3:2, 5:3, 2:4).

Ватерполисти Србије су већ раније обезбедили пласман у четвртфинале, па ће резултат ове утакмице имати утицаја само на крајњи редослед на табели.

Изабраници Дејана Удовичића ће у четврфиналу играти против другопласиране екипе из Групе А, што ће највероватније бити Шпанија.

Прво полувреме протекло је у изједначеној игри, у којој су се нешто боље ипак снашли Италијани и на одмор отишли са вођством од 6:5.

Средином треће четвртине, међутим, италијански тим је успео да се одлепи, захваљујући лошој игри Србије у одбрани. Италијанска репрезентација је у овом периоду повела са 11:7, али је капитен Владимир Вујасиновић спречио ривала да на последњи одмор оде са још убедљивијом предношћу.

У последњој деоници Србија је погоцима Филипа Филиповића и Александра Шапића успела да смањи на 10:11, али су Италијани узвратили и поново дошли на "плус три" (13:10).

Екипа Дејана Удовичића у самом финишу утакмице опет је успела да се приближи ривалу (12:13), али није искористила још две ситуације са играчем више за изједначење и освајање једног бода.

Играч више: Србија 7/5, Италија 10/7.

СРБИЈА: Шефик, Прлаиновић 2, Гоцић, Удовичић 1, Савић, Пијетловић, Рађен, Филиповић 2, Ћирић 1, Шапић 3, Вујасиновић 2, Пековић 1, Соро.

ИТАЛИЈА: Темпести, Ди Костанцо, Бинки, Буонокоре, Гало 1, Фелуго 2, Манђанте 1, Ангелини 1, Бенсивенга 2, Калкатера 3, СОтани 2, Мистранђело 1, Виолети.