Ватерполисти победили САД

Мушка ватерполо репрезентација Србије победила је у трећем колу групе Б селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 4:2 (0:0, 2:1, 2:0, 0:1).

Србија је победивши САД успела да "подигне главу" након пораза од Хрватске и сада има скор од две победе и једног пораза, исто као и екипа коју је данас победила.

"Веома је важно да смо се вратили после тешког пораза од Хрватске и да смо у одбрани играли јако, јако, добро, то је једини пут за напредак, још бољу игру и само тако можемо да дођемо до полуфинала, што нам је првенствени циљ", навео јe Андрија Прлаиновић.

Најбољи српски ватерполисти победом против САД практично су обезбедили пласман у четвртфинале на Олимпијским играма, а да би се тај резултат и теоријски оверио потребно је да у преостала два кола против Кине и Италије забележе једну победу.

Утакмицу са Американцима преломила је чврста и веома одговорна игра у одбрани свих изабраника селектора Дејана Удовичић. Српски тим се готово перфектно бранио и када је имао играча мање и када су амерички играчи претили шутевима из игре.

Одличну партију пружио је Слободан Соро који је током читаве утакмице чувао српску мрежу уместо првог голмана Дениса Шефика.

У нападу, међутим, много тога није полазило за руком репрезентативцима Србије који су у неким ситуацијама пребрзо шутирали, а поједине нападе завршавали без икакве идеје.

Меч је преломила трећа четвртина у којој српски државни тим није примио гол, а са друге стране у нападима са играчем више, прецизни су били Александар Шапић и Душко Пијетловић.

До краја утакмице противник није успео да се резултатски примакне, а једини гол који смо примили у последњој четвртини, постигнут је на 1.20 минута до краја када је и америчким ватерполистима било јасно да су изгубили бодове.

Голове за Србију постигли су Владимир Вујасиновић, Александар Шапић, Вања Удовичић и Душко Пјетловић, док је за америчку репрезентцију двоструки стрелац био је Питер Ваљерас.

Хрвати победили Немце 

Репрезентација Хрватске однела је победу над екипом Немачке резултатом 13:5, док ће се касније данас одиграти последњи меч групе у којој се налази наша селекција, а реч је о мечу између Кине и Италије.

У другој групи састају се: Мађарска и Шпанија, Црна Гора и Грчка, и Аустралија и Канада.

У четвртом колу Србија ће се у суботу, 16. августа састати са Кином.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво