Из Београда пут Пекинга кренули одбојкаши и одбојкашице

Одлетели одбојкаши и одбојкашице

Мушка и женска одбојкашка репрезентација Србије отпутувале су данас у Кину, где ће се припремати до Олимпијских игара у Пекингу

Селектор мушке репрезентације Игор Колаковић изјавио је да не жели да обећава медаљу. "Ако пружимо игру као у завршници Светске лиге у Риу, мислим да имамо шансу да направимо добар резултат", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре на аеродрому Никола Тесла.

Капитен Никола Грбић оценио је да тим има квалитет за пласман у полуфинале. "Велики успех за нас би био да у Пекингу поновимо резултат из Рио де Жанеира, односно освојимо друго место. Потребан нам је континуитет добре игре. Иако је тешко прогнозирати резултат у Пекингу, верујем да овај тим може да се пласира међу четири најбоље екипе", рекао је Грбић.

Репрезентативац Иван Миљковић нагласио је да чак једна победа у групи може да донесе пласман у четвртфинале, али и додао да не жели да се бави таквим калкулацијама. "Морамо да играмо за сваки поен и за сваку лопту и сигуран сам да у том случају резултат неће изостати, као што није изостао у Светској лиги", рекао је Миљковић.

Селектор женске репрерзентације Зоран Терзић рекао је да би било неозбиљно обећавати освајање златне медаље. "Олимпијада је скуп најбољих екипа на свету и биће изузетно тешко доћи до било које медаље. Наш први циљ у Пекингу биће пласман у четвртфинале, а после тога све је могуће", рекао је Терзић.

Капитен репрезентације Весна Читаковић-Ђуришић истакла је да су ОИ највећи изазов играчицама у досадашњој каријери. "Пре две године када су кренули наши успеси нико од нас није ни сањао да ћемо играти у Пекингу. Још не знамо шта нас очекује на таквом такмичењу, јер су нас сви упозорили да је потпуно другачије од светских и европских првенстава", рекла је Читаковић-Ђуришићева.

Репрезентативка Јелена Николић признала је да није поборник олимпијског гесла "важно је учествовати". "Пошто смо се већ квалификовали за Игре, сада желимо да направимо неки резултат. За почетак мислим да је реалан циљ играње у четвртфиналу", рекла је Николићева.

Председник Одбојакашког савеза Србије Александар Боричић истакао је да је велики оптимиста, јер сматра да ова генерација има огроман квалитет, док је генерални секретар ОСС Слободан Милошевић додао да екипе имају шансе да освоје медаље, па чак и златну. "Одбојкашки турнир је једини где се за медаље  боре екипе са чак четири континента ", рекао је Милошевић.

Одбојкаши Србије почињу такмичење на Олимписким играма утакмицом са Русијом 10. августа, док ће одбојкашице први мечу у Пекингу одиграти 9. августа са Казахстаном.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво