Србији сребрна медаља у Светској лиги

Одбојкаши Србије освојили су сребрну медаљу на финалном турниру Светске лиге у Рио де Жанеиру. Наша селекција изгубила је од Сједињених Америчких Држава са 3:1 у сетовима. Русија освојила бронзу након победе над Бразилом од 3:1. Иван Миљковић најбољи поентер, Марко Подрашчанин најбољи блокер турнира.

Одбојкаши Србије изгубили су први сет на разлику. Упорни Американци добили су тај део игре са 26:24. И у наставку се водила изједначена борба, бољи у завршници другог сета били су наши момци - 25:23.

Дисциплинованом игром, снажним сервисима и веома расположеним Вилијамом Придијем обојкаши САД освојили су трећи период са 25:23.

У четвртом сету водила је Србија са 15:11, али су Американци преокренули на 21:20 и на крају победили са 25:22.

Најефикаснији у нашем тиму био је Иван Миљковић (28). Поене за Србију освојили су још Бојан Јанић (13), Никола Ковачевић (8), Марко Подрашчанин (6), Новица Бјелица (6), Никола Грбић (4), Милош Никић (2).

У редовима америчке репрезентације Вилијам Приди био је посебно успешан (21 поен).

- Тужан сам јер смо изгубили финале, али са друге стране задовољан сам због наших игара. Није баш много људи очекивало да ћемо се пласирати у финале, а ми смо то успели. На жалост начинили смо доста грешака у овој утакмици - изјавио је први тренер Србије Игор Колаковић

Капитен наше селекције Никола Грбић је истакао:

- Да, тачно је, Американци су играли боље од нас и заслужили су титулу. Ја могу да кажем да смо током читавог турнира играли на једном високом нивоу и због тога могу бити срећан. Поносан сам на све што смо постигли током ове Светске лиге. 

Србији је ово пета медаља у Светској лиги (3 сребра, 2 бронзе). Бронзу у Рио де Жанеиру освојила је Русија, која је надиграла домаћина - Бразил са 3:1 (25:23, 25:19, 23:25, 25:19).

После 10 година одбојкаши Бразила нису се нашли на подијуму.

Појединачне награде освојили су: Американци Лој Бол (МВП и најбољи техничар) и Ричард Ламбурн (најбољи либеро), Срби Иван Миљковић (најбољи поентер) и Марко Подрашчанин (најбољи блокер), Бразилци Данте (најбољи нападач) и Жиба (најбољи сервер). 

Коначан пласман 19. Светске лиге: САД, Србија, Русија, Бразил, Пољска, Јапан, од 7-9. места: Италија, Бугарска, Кина, од 10-12. места: Куба, Финска, Француска, од 13-16. места: Египат, Кореја, Шпанија, Венецуела. 

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво