Србија у финалу Светске лиге

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Светске лиге у Рио де Жанеиру пошто је у полуфиналу савладала селекцију Русије са 3:0 (25:19, 25:19, 25:23).

Србија ће се у финалу, које се игра у недељу у 17.30, састати са селекцијом Сједињених Америчких Држава које су савладале Бразил са 3:0 (25:23, 25:22, 27:25).

Стартна постава Србије, у саставу Никола Грбић, Иван Миљковић, Бојан Јанић, Милош Никић, Марко Подрашчанин, Новица Бјелица, одлично је почела меч са Русијом и захваљујући сервисима Миљковића одмах стигла до вођства од 5:1, а на први технички тајм-аут отишла са предношћу од 8:2. Убрзо су српски одбојкаши предност повећали на 9:2, али је потом уследио пад у игри "плавих", пре свега у нападу, док су Руси побољшали сервис и блок и пришли на поен заостатка 16:17. Србија је, међутим, поново на сервис Миљковића, направила серију од 5:0 и искористивши другу сет лопту стигла до вођства од 1:0.

"Плави" су са одличном игром наставили и у другом сету у коме су постепено градили предност. Руси су, са друге стране, једино вођство у другом сету имали на почетку тог дела игре 4:3. Србија је потом преокренула на 7:5, а потом вођство повећала на 17:11. Све што су Руси успели да ураде било је да приђу на четири поена заостатка, само да би српски одбојкаши рутински привели сет крају.

Трећи сет био је много равноправнији, а Руси су водили већим делом тог дела меча. Руски одбојкаши су већ у уводним тренуцима сета стигли до пет поена предности, 10:5, Србија је успела да преокрене на 14:13, али је потом допустила противнику да се поново "одлепи" на 21:17. Репрезентација Србије је успела да надокнади и тај заостатак, али је Русија опет стигла до осетније предности, 23:21. Поново је, међутим, на сервис дошао Миљковић за кога руска одбрана није имала решења, па је Србија освојила четири узастопна поена и стигла до коначног тријумфа.

"Нисмо очекивали овакву победу, 3:0 против Русије је велики успех. До сада смо играли на високом нивоу, али знамо да у финалу неће бити лако, иако смо првог дана такмичења САД савладали са убедљивих 3:0", рекао је Јанић после меча.

Србија: Ковачевић, Бојовић 1, Бјелица 5, Јанић 12, Петковић, Самарџић (либеро), Грбић 3, Никић 3, Герић, Миљковић 22, Старовић, Подрашчанин 10.

Русија: Корнејев, Полтавскиј 13, Косарев 7, Гранкин 3, Тетјухин 7, Хамуцких, Бережко, Остапенко 1, Волков 8, Вербов (либеро), Михајлов 2, Милешов 2.

Недеља, 27. јула:

Финале:

Србија - САД 17,30

Меч за треће место:

Бразил - Русија 1:3 (23:25, 19:25, 25:23, 19:25)

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво