Герић: Са оваквом игром можемо победити Русе

Андрија Герић оптимиста пред полуфинале Светске лиге у Рио де Жанеиру. Директан пренос полуфинала је на Другом програму РТС-а (18.15).

Максимална победа над селекцијом САД није била случајност. На исти начин са 3:0 "испрашени" су и Пољаци. Андрија Герић спреман је за полуфинале:

"Мислим да смо играли добро, од почетка до краја смо задржали висок ритам. Пољаци су играли нешто слабије. Са приступом игри можемо данас да добијемо и Русе. Они имају психичку баријеру и надам се да ће се успољити у утакмици са нама. Са оваквим сервисом и одбраном можемо доста да урадимо у полуфиналу. Победа против Пољске добра је и због Олимпијских игара. На неким важним такмичењима смо губили од њих и потребно је да их мало спустимо. Наравно, ми се окрећемо и утакмици са Русијом, то је приоритет."

Коректор и најбољи поентер Србије Иван Миљковић је био задовољан:

"Играли смо смирено, мало смо грешили, добро блокирали, играли одличну одбрану и то је направило разлику. Наши резервисти који су ушли у трећем сету су одлично одиграли, успели су да заврше сет и победили смо са 3:0. Против Руса - борба као и увек. Они су изгубили од Бразила са 3:0, али су по мени и тада играли добро. Њихов тријумф против Јапана не бих ни коментарисао. Јапанци су дошли са другом поставом, по мени неозбиљно за једно овакво такмичење. Нису заслужили специјалну позивницу Светске одбојкашке федерације".

Либеро Марко Самарџић је у животној форми. Одавно није пружао тако добре игре као у Рио де Жанеиру:

"Успели смо против Пољске да поновимо игру као и против Американаца. Све је било у нашим рукама, Пољаци нису могли да дођу до свог ритма. Помало је изненађујуће да овако побеђујемо. Русија је јак противник, надам се да можемо да одиграмо приближно као и до сада и тада је све могуће. Одлучиће у полуфиналу једна-две лопте."

Американци преко Бразила до финала завршног турнира

 

Одбојкаши Сједињених Америчких Држава победили су у Рио де Жанеиру селекцију Бразила са 3:0 (25:23, 25:22, 27:25) у првом полуфиналном мечу завршног турнира Светске лиге.

Противник америчке репрезентације у финалу завршног турнира биће победник меча између Србије и Русије, који се игра у 18.15.

Репрезентацији САД ово ће бити прво финале Светске лиге у историји, а досадашњи најбољи резултат овог тима је треће место освојено 1992. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво