Колаковић: Венецуела за респект

Селектор одбојкашке селекције Србије Игор Колаковић изјавио је, уочи дуела петог викенда Светске лиге против Венецуеле, да ће наш државни тим за противника имати "екипу која заслужује максимални респект".

"Венецуела није тим неког нарочитог рејтинга, али је пласманом на Олимпијске игра у Пекингу показала да поседује известан квалитет", истакао је Колаковић и додао да ће мечеви са јужноамеричком селекцијом бити "врло тешки".

Он је оценио да у оваквим утакмицама пресудну улогу има стрпљење, "како код играча и стручног штаба, тако и код гледалаца на трибинама."

Коректор наше репрезентације Иван Миљковић је нагласио да је атмосфера међу играчима изуетно добра након тријумфа против светског и олимпијског првака, Бразила у Новом Саду.

"Победом против 'кариока' поново смо стекли шансе за пласман на завршни турнир Светске лиге у Рио де Женеиру", рекао је Миљковић и поручио да Венецуелу не треба потцењивати, али треба схватити да смо кавлитетнији од њих.

Селектор Венецуеле Рикардо Навахас подсетио је да је тим који предводи победио Србију у једном од два меча одиграна у Каракасу, али је додао да је ситуација сада потпуно другачија.

"Србија је сада у пуном саставу, а њени играчи су у далеко бољој форми него када смо играли у Венецуели", закључио је Навахас.

Прва утакмица између Србије и Венецуеле на програму је у петак у београдској хали "Пионир" са почетком у 20,30 часова, док ће други меч бити одигран у нишком "Чаиру" у недељу у истом термину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво