Читај ми!

Терзић: Није било лако да после 20 година донесем одлуку

Доскорашњи селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић изјавио је да није било лако да донесе одлуку да напусти национални тим после 20 година.

Терзићу је истекао уговор са Одбојкашким савезом Србије и обе стране су се споразумно договориле да се сарадња не настави.

"Некако смо сви били свесни да ће доћи тај моменат када ћу ја престати да будем селектор – и ја, и људи из Савеза, и играчице. Десило се да на тај јубилеј на 20 година рада у репрезентацији дође до тога више нисам тренер репрезентације. Дугујем огромну захвалност за овај период свим играчицама, а било их је много, које су учествовале у овој нашој лепој причи свих 20 година, свим мојим сарадницима без којих не бисмо могли да направимо резултате, као и Савезу, који је увек стајао иза нас и помагао да остваримо све ово", рекао је Терзић у изјави за Одбојкашки савез Србије.

Терзић је на месту првог тренера женске сениорске репрезентације Србије, са којом је освојио 20 медаља на највећим одбојкашким такмичењима, био од маја 2002. године.

"Не треба трошити речи колико је тешко. После 20 година не може да буде лако да се донесе једна таква одлука. У неком разговору са челним људима Савеза и неке моје даље мотивације, енергије и свега другог, такав је договор био да престанем да радим овај посао, да одморим од наше репрезентације неко време. Дефинитивно да ја ту репрезентацију осећам као своју свих ових 20 година. Тако ће бити и у наредном периоду, до краја живота, другу земљу немам и у сваком смислу, у сваком моменту ћу бити на располагању за било коју врсту помоћи, да ли њу тражио нови тренер или Савез", рекао је најтрофејнији српски одбојкашки стручњак.

Терзић је истакао да је да ће ОСС наћи право и најбоље решење за позицију првог тренера.

"Имамо респектабилну екипу која у наредном периоду може да задржи континуитет резултата, чак можда и да га побољша. То је скуп девојка које су навикле да побеђују, које желе да играју свим срцем за репрезентацију, то је оно што нас је водило ка успесима. Пуно среће, све најбоље желим мом наследнику и екипи још једном, увек ћу бити ту за било коју врсту помоћи, са срећом", закључио је Терзић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво