Читај ми!

Одбојкаши Србије неће бранити злато на ЕП, у финале иде Италија

Одбојкашка селекција Србије изгубила је од Италије 3:1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18) у полуфиналу Европског првенства, па ће се у недељу борити за бронзу против Пољске (17.30). Италијани заслужено победили, а за злато ће се играти против селекције Словеније (20.30).

Одличан меч одиграле су Србија и Италија у полуфиналу Европског првенства, на крају су "азури" били бољи и заслужено ће се борити за титулу шампиона Европе.

Екипа селектора Слободана Ковача није успела да понови пласман од пре две године, када је у Паризу у финалу савладала Словенију, али ће имати прилику да се бори за бронзану медаљу, против домаћина Пољске у недељу (17.30, РТС).

Италија је била бољи ривал у полуфиналном мечу у Катовицама, али утисак је да није много недостајало "орловима" да савладају великог ривала.

Ипак, Италијани су били сигурнији, енергичнији и мање су грешили у одсудним тренуцима и сасвим заслужено су нашли своје место у финалу.

У првом сету виђена је велика борба, Србија је пропустила сет-лопту, а Италијани користе своју пету и долазе до предности - 29:27

Селектор Ковач покушао је изменама да врати снагу свом тиму - Атанасијевић је ушао уместо Лубурића, капитен Петрић уместо Ивовића - али су Италијани сигурном игром и други сет решили у своју корист - 25:22

У трећем сету Србија је пружила игру каква се очекује од европског шампиона, па чак и изузетно расположени Италијани, предвођени Ђанелијем и Микелотом, нису имали решења за српски напад - 25:23.

Када се очекивало да Србија запне још јаче, десило се сасвим супротно - Италијани су освојили првих пет поена у четвртом сету и наговестили да праве борбе више неће бити.

Покушавали су српски одбојкаши да стигну високу предност противника, али их није ишао сервис, док су Италијани "летели" по терену и показали зашто су на овом турниру до ове утакмице изгубили само два сета - 25:18.

Србија ће у недељу против домаћина Пољске имати прилику да освоји своју девету бронзу на континенталним шампионатима, док ће се Италијани против Словеније борити за седмо злато у историји.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво