Читај ми!

Српске одбојкашице убедљиве и против Мађарске, у четвртфиналу поново са Францускињама

Још један убедљив тријумф забележиле су српске одбојкашице, овога пута против Мађарске у осмини финала Европског првенства – 3:0 (25:20, 25:19, 25:20). Противник Србији у борби за полуфинале биће селекција Француске (среда, 20.00), која је у узбудљивом мечу била боља од Хрватске.

Очекивано, Србија је у три сета била боља од Мађарске, чиме је остварила пласман међу осам најбољих екипа на Старом континенту.

Селектор Терзић је мешао карте, одмарао поједине играчице, али од почетка меча било је видљиво да је квалитет на страни српског тима, па се измене нису одразиле на резултат.

Србија је фурозно ушла у меч, водила 6:1 и 21:8, али је у финишу првог дела дозволила противницама да се врате у меч и смње на 25:20.

У другом сету није било опуштања, иако су Мађарице играле боље него у првом делу. Србија је стекла предност средином сета и задржала је до краја другог дела игре - 25:19.

И у трећем сету Србија је била доминантна и врло лако стекла осам поена предности 19:11. Ипак, Мађарице још једном хватају прикључак, прилазе на четири поена, али је Србија још једном додала гас и освојила последњи сет резултатом .

Србија ће у четвртфиналу играти против Француске, која је са 3:2 савладала Хрватску.

Српске одбојкашице су већ играле са Францускињама на овом турниру и биле изуизетно убедљиве - 3:0 (25:14, 25:13, 25:16).

Четвртфинални дуел на програму је у среду, 1. септембр у 20.00 часова.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије