Светска лига: Србија - Бразил 2:3

Одбојкашка репрезентација Србије поражена је у "Пиониру" од селекције Бразила са 2:3 (25:17, 25:21, 21:25, 21:25, 8:15), у првом мечу четвртог викенда Групе А Светске лиге.

Србији је ово био пети пораз у такмичењу, а Бразилу шести тријумф. У овој групи још се такмиче Француска и Венецуела.

Почетак првог сета обележила је изједначена игра, али су Бразилци успели да дођу до вођства 10:8. Изабраници Игора Колаковића су, међутим, средином првог сета преокренули на 16:12.

Селекција Србије је у финишу првог сета "појачала" игру у блоку и сервис, па су домаћи на крају са убедљивих 25:17 решили овај део меча у своју корист.

У другом сету актуелни шампион света је углавном имао вођство, али је српски тим поново у финишу направио преокрет. Одбојкаши Србије су, при резултату 18:18, "везали" три поена за 21:18 и "преломили" сет.

Трећи сет Бразилци су почели изузетно агресивно и веома брзо дошли до убедљивог вођства 11:4. Српски играчи су успели у завршници сета да смање на 18:21, међутим, Бразил је ипак сачувао предност.

Бразил је и на почетку четвртог сета био бољи ривал и повео са 13:10, али су српски одбојкаши направили још један преокрет за 18:17.

Гости су у завршници овог сета снажним сервисом Андреа ипак успели да стигну до три поена предности - 22:19, а потом рутинском игром изједначили на 2:2.

У петом сету пресудило је искуство Бразилаца, који су већ после неколико минута повели са 3:0. Србија је смањила на 7:6, али су Бразилци до краја петог сета одличном игром у блоку зауставили нападе домаћих и дошли до тријумфа.

Репрезентације Србије и Бразила састаће се поново у недељу у новосадској хали "Спенс".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи