Колаковић: бићемо веома мотивисани против Бразила

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић истакао је да ће његови изабраници у предстојећим сусретима Светске лиге против Бразила имати велику мотивацију и да ће покушати да забележе макар једну победу која би им пуно значила у наставку такмичења.

"Бразил нисмо одавно победили. Они су домаћини финалног турнира Светске лиге и први фаворити за његово освајање, али су то подаци који само повећавају нашу жељу за победом", рекао је Колаковић и додао да очекује максималну подршку публике, чак и у тренуцима "када не будемо играли добро у континуитету".

Колаковић је оценио да је календар такмичења јако згуснут и напоран и констатовао да наш државни тим није имао добре услове за рад на гостовањима у Сао Паулу и Каракасу.

Капитен репрезентације Србије Никола Грбић поручио је да ће сви његови саиграчи настојати да пруже маклсимум "јер је то наша обавеза пред бројном публиком која ће испунити дворане у Београду и Новом Саду".

Трофејни селектор "кариока" Бернардо Резенде напоменуо је да су његови пулени прошлог викенда у Венецуелу путовали без седморице стандардних првотимаца, који су се у домовини припремали за завршницу Светске лиге и за наступ на Олимпијским играма у Пекингу.

"Сматрам да нам је селекција Србије убедљиво најтежи ривал у групи. Имаћемо пуно проблема на путу до победе у предстојећа два меча", рекао је Резенде, који је на ово гостовање повео 15 одбојкаша, пошто се искусни Родригао и Жиба још нису опоравили од повреда.

Резенде је оценио да ће завршни турнир Светске лиге бити јако напоран, поготову ако се има у виду чињеница да врло брзо следе и Олимпијске игре у Пекингу.

"Поред пренатрпаног календара, посебно бих истакао да ће нам велики проблем представљати прилагођавање на услове за игру, пошто ће се у Рију играти са потпуно другачијим лоптама од оних у Пекингу", закључио је Резенде.

Капитен Бразила Густаво Ендреш најавио је да ће његов тим у утакмицама са Србијом приказати добре партије и поручио да су "кариоке" у Београд дошли потпуно спремни.

Први сурет између Србије и Бразила заказан је за петак у 20,30 часова у београдској хали "Пионир", а други се игра у недељу у истом термину у новосадском СПЕНС-у.

Репрезентација Србије последњи пут је савладала актуелног олимпијског и светског првака 2000. године на фајнал-сиксу Светске лиге у Ротердаму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи