Бракочевић: Будимо паметнији, за кафиће има времена

Српска одбојкашица Јована Бракочевић, која живи у италијанском граду Тревизу, огласила се на Фејсбуку поводом тешке ситуације у Италији због корона вируса и позвала људе у Србији да не праве исте грешке.

"Не пишем често, скоро никад, али ево сада имам потребу. Kовид-19 је вирус који нас је затворио по кућама. Али да ли само то? Од корона вируса се умире. То је чињеница. И не само што се умире. Умирете сами. Нигде никог осим медицинског особља које је опремљено да им се једва виде очи. Никог да ухвати за руку умирућег и оболелог. Никог".

Пише да се данас у италијанском граду Бергаму десило нешто још горе.

"Војска је дошла по ковчеге преминулих и директно их одвезла у крематоријум. То је то. Нико није могао да их види. Нико да се опрости од тих људи. Ушли су у болницу заражени, борили се сами, без својих ближњих. И изгубили... Сами... Без својих ближњих. Неће бити сахране. Кремирани и то је то", написала је Бракочевић.

Она је имала посебну поруку за земљаке у Србији.

"Драги моји, ви наставите да излазите по кафићима. Да се шетате парковима или центрима. Да посећујете тржне центре или продавнице или шта год било што још увек није принудно затворено. Изложите ризику себе и своје ближње не само од заразе него и од умирања сами. Будимо паметнији. Волимо не само свој живот него животе и наших ближњих и свих других људи које потенцијално можемо довести у опасност. Поштујмо закон што је строжије могуће да би ово црно време прошло што пре. Надам се да ће овај пост бар неком да промени начин размишљања и да ће тај покушати да убеди своје ближње пријатеље или било кога да за кафиће има времена. Битно да смо сви здрави", поручила је некадашња репрезентативка Србије.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво