Лига нација – Одбојкаши прво у Пољској, одбојкашице крећу из Италије

Мушка одбојкашка репрезентација Србије биће домаћин САД, Ирану и Немачкој у оквиру 10. групе трећег викенда Лиге нација у Краљеву од 5. до 7. јуна, саопштила је Светска одбојкашка федерација (ФИВБ). Женска одбојкашка репрезентација Србије биће домаћин домаћин 8. групе другог викенда Лиге нација одбојкашицама Холандије, Тајланда и Сједињених Америчких Дража у дворани Чаир у Нишу.

Одбојкаши ће у оквиру првог викенда (22-24. мај) играти у 3. групи у "Таурон Арени" у Кракову са домаћином Пољском, Италијом и Словенијом, док ће другог викенда (29-31. маја) играти у 7. групи у дворани "Нилсон Нелсон" у Бразилији, а поред Бразила ривали ће бити Француска и Јапан.

Током четвртог викенда (12-14. јун), изабраници Слободана Коавча играће у 14. групи у дворани "Алдо Кантони" у Сан Хуану, у Аргентини, са домаћином, Русијом и Бугарском.

Пети викенд је на програму је од 19. до 21. јуна, када ће одбојкаши играти у 17. групи у Винспорт Арени у Калгарију, у Канади, са домаћином, Аустралијом и Кином.

Лига нација 2020. играће се од 22. маја до 5. јула, а сви мечеви одбојкаша играће се од петка до недеље.

Финални турнир на програму је 1. до 5. јула у Торину.

Одбојкашице Србије наступ у Лиги нација почињу у Италији

Актуелни светски и европски шампион, одбојкашице Србије, биће домаћин од 26. до 28. маја, а у оквиру првог викенда (19-21. мај) Србија ће играти у 3. групи у дворани "Пала Џорџ" у италијанском Монтикјарију са домаћином, Турском и Пољском.

Трећег викенда, од 2. до 4. јуна, Србија ће играти у 11. групи у "Макао Форуму" у Макау са домаћином Кином, Бразилом и Белгијом.

Током четвртог викенда (9-11. јун) изабранице Зорана Терзића играће у 14. групи у "Уфа Арени" у Уфи у Русији, са домаћином, Корејом и Канадом.

Последњег петог викенда од 16. до 18. јуна, а Србија ће гостовати у Тојами у Јапану у 20. групи, а ривали ће јој још бити Немачка и Доминиканска Република.

Сви мечеви Лиге нација у конкуренцији одбојкашица играће се од уторка до четвртка, а финални турнир ће се одиграти од 1. до 5. јула у Кини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво