Ковач: Штета што сјајна генерација играча неће играти у Токију

Селектор мушке одбојкашке репрезенатције Србије Слободан Ковач изјавио је да је штета што тренутна генерација одбојкаша неће играти на Олимпијским играма у Токију.

Одбојкаши Србије као актуелни шампиони Европе, на квалификационом олимпијском турниру у Берлину почетком јануара, нису успели да изборе визу за Токио.

"Кључни играчи у тиму борили су се са здравственим проблемима. Урош Ковачевић није играо на два меча у италијанском првенству после турнира у Берлину. Немања Петрић и Александар Атанасијевић имали су сличне проблеме. Припреме за квалификаикациони турнир почелил смо тек 27. децембра, јер је дан пре тога седморица играча играло у Серији А. Било је мало времена за припреме, а већ 3. јануара смо кренули за Берлин", рекао је Ковач.

Ковач је рекао да су одбојкаши у клубовима навикнути на другачије системе тренирања и да је било мало времена да се привикну на његове методе рада.

"Није ни чудно што се нису навикли на мој систем рада и тренеирања. То је нормална ситуација. Није нам помогло ни то што смо мечеве групне фазе играли у терминима између 13.30 и 14.30. Ни психолошки нисмо добро започињали те утакмице", објаснио је.

Репрезенатцију Србије Ковач је прошле године у септембру одвео на кров Европе, само три недеља пошто је преузео селекторску позицију од Николе Грбића, па је на основу тог резултата јавност имала велика очекивања од квалификационог турнира у Берлину.

"То је нормално, јер се од репрезентације Србије сваки пут очекују медаље, тако је још од 1995. године када смо освојили бронзану медаље на ЕП. Штета што ова сјајна генерација играча неће играти на Олимпијским играма. Због тога нисам изненађен горичином коју је оставио турнир у Берлину".

Ковач је упитан и да ли ће остати на позицији селектора репрезентације Србије.

"Да. Мој уговор је окончан након олимпијских квалификација, али разговарао сам са председником нашег савеза Зораном Гајићем и рекао ми је да он жели да наставим овај пројекат", закључио је Ковач.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво