Дачић доделио дипломатске пасоше златним одбојкашима

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше члановима одбојкашке репрезентације Србије.

Одбојкаши су освојили златну медаљу на Европском првенству.

"Додељивање дипломатских пасоша и звања амбасадора добре воље Републике Србије вама шампионима Европе је најмање што ова држава и Министарство спољних послова могу да ураде за вас, у односу на оно што сте ви урадили за нашу земљу и народ. Рекао сам вам да одавно нека медаља није овако емотивно одјекнула међу нашим народом. Србији су потребне победе и њима показујемо да смо земља и народ вредни поштовања", рекао је Дачић.

Златни "орлови" су у понедељак стигли у Београд, где им је приређен свечани дочек испред Старог двора.

"Ми се поносима вама и волео бих да сви амбасадори буду као ви. Желим да са овим пасошем освојите што више медаља за нашу земљу и народ", изјавио је шеф српске дипломатије.

Након министра Дачића присутнима се обратио и капитен репрезентације Немања Петрић који је у име целе репрезентације захвалио на додели дипломатских пасоша и звања добре воље.

"Велика нам је част што смо данас овде и захвалио бих првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу и Министарству спољних послова на овој привилегији коју су нам данас указали. Ми смо се увек борили да часно представљамо нашу државу и наш народ. Драго нам је да сад постајемо амбасадори добре воље званично и том у циљу ћемо се још више трудити да нас представимо у најбољем светлу", изјавио је капитен одбојкашке репрезентације Немања Петрић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво