Ново злато, нови дочек, емоције одбојкаша на балкону Скупштине града

Одбојкаши Србије освојили су златну медаљу на Европском првенству, у финалу су савладали Словенију са 3:1 у париском Берсију. Данас су стигли у Београд. После дочека на аеродрому Никола Тесла и пријема код председника Александра Вучића, традиционално су дочекани на тераси Скупштине града Београда. Прорадиле су емоције, потекла је и по која суза радосница. Како су се борили на терену, тако су и славили заједно са навијачима. Отпевали су неколико песама и тиме додатно разгалили окупљене.

20.32 – За сам крај публика је још једном овацијама поздравила све наше одбојкаше на челу са селектором Слободаном Ковачем.

20.29 – Наши одбојкаши су отпевали и песму "Пукни зоро".

20.26 – Затим су наши одбојкаши и Никола Роквић су отпевали песму "Тамо далеко".

20.23 – Потом су наши одбојкаши заједно са Николом Роквићем отпевали "њихову песму "Само ову ноћ" 

20.18 – Грађанима се први обратио Александар Антанасијевић, који се захвалио саиграчима на свему што су издржали током припрема и такмичења, а потом и стручном штабу и грађанима. Урош Ковачевић кратко се захвалио свима. За њим окупљеним грађанима се обратио селектор Слободан Ковач, који је рекао да ће се трудити да буду још бољи. На крају капитен Немања Петрић је поновио да су овде захваљујући подршци и рекао да је ово њихов поклон за ту подршку и најавио да их очекујемо поново на балкону.

20.14 – Након представљања стручног штаба на балкон су редом излашли: Вук Тодоровић, Лазар Ћировић, Александар Околић, Дражен Лубурић, Петар Крсмановић, Марко Ивовић, Никола Пековић, Невен Мајсторовић, Марко Подрашчанин, Никола Јововић, Срећко Лисинац, Александар Атанасијевић, Урош Ковачевић, селектор Слободан Ковач, и на крају са пехаром је изашао капитен Немања Петрић. Потом је дечији хор отпевао химну Србије.

20.03 – Очекујемо да се одбојкаши ускоро појаве пред окупљеним грађанима, који је према процени нашег репортера око седам хиљада.

20.00 – У току је свечани дочек златних одбојкаша Србије испред Скупштине града. Одбојкаше је у скупштини града дочекао градоначелник Зоран Радојичић и председник скупштине града Никола Никодијевић.

19.31 – Све је спремно за дочек одбојкаша, навијачи се полако окупљају испред Скупштине града Београда

Одбојкаши Србије поново су нас обрадовали и кући се вратили са златном медаљом са Европског првенства. Ово им је трећа титула континенталног шампиона извојевана када је мало ко веровао у њих. Међутим, они су веровали у себе и предвођени маестром Слободаном Ковачем стигли до крова Европе.

Србија сада има „дуплу круну" одбојке, женска и мушка селекција попеле су се на највиши степеник постоља. За даме је химна интонирана у Турској, а за мушкарце у Француској.

Одбојкаши су након слетања на аеродром Никола Тесла прошли кроз водени лук. Након дочека на аеродрому, чету Слободана Ковача примио је Председник Србије Александар Вучић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво