Србија против Словеније у борби за злато ЕП

Одбојкашка репрезентација Србије од 17.30 часова игра финале Европског првенства у Паризу против селекције Словеније. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети (само за посетиоце из Србије), а ток меча можете пратити на нашем порталу.

Одбојкаши Србије на херојски начин дошли су до финала, победом над домаћином Француском од 3:2 у сетовима.

"Било је тешко заспати, око четири сам легао. Колико год да смо прижељкивали победу, када се десила, као да је било нереално. Неко је могао одмах да заспи, ја нисам. Мораћемо против Словеније да дамо више од 100 одсто, ако будемо на нашем нивоу можемо да се надамо најбољем", закључио је Ковачевић. 

"Орлови" се у финалу састају са највећим изненађењем првенства, тако да максимално озбиљно улазе у дуел спремни да пруже свој максимум и надиграју ривала. Поручују неће бити лако зато и позивају навијаче да им помогну да заједно дођу до злата.

"Победили су Русију, победили су Пољску и показали да су заслужили да дођу у финале, неће бити лако", изјавио је Лисинац. 

Словенија се као другопласирана у Групи Ц пласирала у четвртфинале. Потом су уследиле победе над Бугарском, Русијом и Пољском.

Дуел за злато на Европском првенству игра се у Паризу, а одбојкаши Србије надају се да ће им помоћи и подршка са трибина. 

"Знам да доста наших људи живи и ради у Паризу, Према томе дођите у недељу у 17.30 и подржите нас у финалу Европског првества, да идемо заједно до злата", поручио је Петар Крсмановић.

Репрезентација Србије је из финала на Европским првенствима освојила два злата (2001. и 2011. године), а једном је била сребрна (1997. године).

Директан пренос меча је на Првом програму, стрим на РТС Планети, а ток меча пратите на нашем порталу. 

Словенија ће у најлошијем случају изједначити највећи репрезентативни успех, који је остварен 2015. године, када су били сребрни.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво