Бранкица Михајловић: Недостаје нам злато са ОИ, потрудићемо се да опет обрадујемо нацију

Бранкица Михајловић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекла је да је изузетан осећај прославити титулу са навијачима са балкона Старог двора, као и да ће се она и саиграчице потрудити да обрадују нацију на Олимпијским играма у Токију, освајањем јединог злата које им недостаје.

Србија је други пут узастопно на крову Европе, а Бранкица каже да је сваки пут предиван осећај на балкону Скупштине града.

"Мало су се слегли утисци, али заиста синоћ дочек је био предиван, изузетан осећај, трећа година заредом, али синоћ ми је било најлепше. Нисам очекивала толики број, касниле смо, али осећала сам се јако поносно што је цела нација иза нас."

Одбојкашице се надају да ће на истом месту бити и после Олимпијских игара у Токију. 

"Да будем искрена није тајна да желимо из Токија да се вратимо са златом, то нам недостаје у конкуренцији, приближиле су се нове ОИ и потрудићемо се да дамо максимум да још једном обрадујемо све ове навијаче и то би био велики успех за све нас."

Поред Русије и Италије, Србија је једина селекција која је освојила два узастопна злата.

"Ја нисам имала ову информацију, записано је и то негде, хвала вам."

Екипу већ очекује учешће на Светском купу у Јапану. 

"Не можемо без Јапана, Светски куп је у питању, нећемо да прославимо како треба јер смо већ сутра на путу за Јапан. Ја не идем, прикључујем се клупским обавезама, а тамо ће девојке дати свој максимум, циљ квалификовања на ОИ је испуњен, ЕП је испуњено, кад играмо за своју државу, срце је у питању."

Победа на Еп извојевана је тимском игром. 

"Ја искрено мислим да имамо тим врхунских појединаца, али да је јако битно да у први план дође тимски дух и тимска игра, што краси ову екипу, Бјанка је у критичним ситуацијама испала херој, хладнокрвно нас вратила у живот. Силвији је било тешко јер јој дете креће у школу, али неке ситуације пролазимо, савладавамо, а данас иде кући да ужива са дететом. Стефани није остало гласа од навијања."

Бранкица каже да је у контакту са породицом у Републици Српској. 

"Са породицом сам у вези, поносна је Република Српска на мене, отићи ћу данас, да будем са својима, онда повратак у Турску, где играм за Фенербахче у Истанбулу. Верујем да ће ме добро дочекати", нашалила се Михајловићева.

Бранкица се присетила и финала и дуела са Турском.

"Турска репрезентација је квалитетан тим. Колико се сећам, на прошлом Европском првенству била је трећа. У групној фази нису играле баш најбоље, али је преломан био меч осмине финала против Хрватица. После те победе од 3:2 кренуле су да играју доста боље, нарочито против Холандије и после против Пољске. Ношене публиком и атмосфером забележиле су историјски успех. Имају младу екипу, доброг стручњака, очекују их добри резултати", рекла је Михајловићева.

Атмосфера у сали била је паклена, али је добро дошла подршка наших навијача. 

"Било је стотинак наших навијача, нису нас оставили на цедилу. Дуго сам у спорту, у одбојци, никада нисам имала прилику да играм у таквој атмосфери. Било је слично у Бразилу против Америке, само што је цела хала тада навијала за нас. Ово је било другачије, било је психички захтевно. Можда је олакшавајућа чињеница да смо играли са њима у групи већ једном, па знала шта ме чека. Могла сам да се боље спремим."

Велики део заслуга пришада и стручном штабу, са селктором Терзићем на челу, који некако увек пада у други план.

"Селектор Зоран Терзић, који је 18 година на челу, прави заиста сјајне резултате. Која год да је екипа у питању направи неку магија, заједно са својим сарадницима. Заиста имамо сјајан тим, подршка смо једни другима, то се све види на терену", рекла је Бранкица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво