Титула остаје где јој је и место – Србија је најбоља у Европи

Најбоље српске одбојкашице одбраниле су титулу Европског шампиона, пошто су у Анкари савладале Турску са 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13) у финалу континенталног шампионата.

Лавовска борба и челични живци српских одбојкашица у Анкари. Наспрам себе су имале изузетно мотивисану екипу Турске, ношену фанатичном подршком са трибина.

Управо је тај моменат и помогао Туркињама да поведу у мечу, али су се девојке Зорана Терзића "сабрале" и освојиле наредна два сета.

Није могло без драме, јер је Србија испустила лепу предност у четвртом сету што су Туркиње оберучке прихватиле и изједначиле. 

Искористиле су тренутак и окренуле меч у своју корист, али је Бјанка Буша са неколико одличних потеза у најбитнијим моментима меча преокренула резултат и Србија је дошла до победе у тај-брејку.

Србија је одбранила титулу освојену пре две године на у Азербејџану и Грузији, и освојила укупно трећо злато за Србију на превенствима Старог континента. 

Србија је шампионат завршила без иједног пораза, а ова генерација српских одбојкашица играла је финала на последња три велика такмичења - на Олимпијским играма (2016), Европском првенству (2017) и Светском шампионату (2018).

Најефикаснија у победничком тиму била је Тијана Бошковић са 23 поена, док је Бранкица Михајловић забележила један мање.

Бошковићева је проглашена за најкориснију играчицу (МВП) Европског првенства, а она је ово признање добила и на претходном ЕП.

Дочек златних одбојкашица у понедељак испред Скупштине Града Београда у 21 сат. 

Бронзану медаљу освојиле су Италијанке, које су борби за треће место победиле Пољску са 3:0.

Честитка председника Вучића

Председник Србије Александар Вучић честитао је репрезентацији Србије освајање златне медаље.

"Наше златне одбојкашице подигле су Србију на врх Европе! Ваше злато је још сјајније због срчаности, упорности и енергији коју сте показале на сваком кораку до европског трона. Србија се поноси вама, јер сте показале врхунску игру, изузетан фер-плеј и борбеност достојну највећих шампиона. Наш народ вас чека да заједно прославимо ваш величанствени успех! Хвала вам что сте прославиле Србију, хвала вам за ово предивно злато!", наводи се у честитки председника Србије.

Овако је протекао меч:

21.15 - Крај! Одбојкашице Србије одбраниле су титулу европског првака! 

20.45 - Туркиње су изједначиле пошто су освојиле четврти сет са 25:22. Деловало је да су девојке Зорана Терзића на одличном путу, али су Туркиње везале неколико поена, преломиле сет у своју корист и дошле до изједначења. 

20.15 – Србија води са 2:1 у сетовима, пошто је трећи освојила са 25:21.

19.40 – Завршен је и други сет, овај припада Србији резултатом 25:21. Наше одбојкашице су заиграле знатно боље у односу на први сет, од самог старта су стекле предност, коју су успеле да одбране, упркос пожртвованим Туркињама.

19.10 – Крај првог сета. Србија - Турска 21:25. Противнице су успеле да одличним сервисима, средином сета, одвоје наше средњаке од мреже чиме су стекле предност коју наше девојке нису успеле да надокнаде.

19.08 – Дугачак поен, неколико контри на обе стране и освајају га Туркиње, које потом долазе до четири сет лопте - 24:20.

19.07 – Наше девојке успевају да облаже предност противница - 22:20.

19.03 – У финиш сета противнице улазе са великом предношћу - 21:16.

19.02 – Коначно наше освајају поен и прекидају серију противница 19:15.

19.02 – Неуспешно, Туркиње освајају још три поена. Поремећен је пријем Србије, 19:14.

19.00 – Велика борба, надмудривање у пољу, овог пута Туркиње су успешније, и сада оне имају два поена предности 16:14.Селектор Терзић тајм-аутом прекида налет противница.

18.58 – Наше девојке преко Тијане Бошковић поново стижу до два поена предности, међутим противнице узвражају истом мером - 13:13.

18.54 – Противнице везују неколико поена и долазе до изједначења - 9:9.

18.50 – Пет минута игре одбојкашице Србије успешније и воде са 7:4. Одлична на мрежи и на сервису Бранкица Михајловић.

18.45 – Након интонирања химни две селекције, почео је меч...

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво