Одбојкашице данас против Бугарске, циљ је зауставити Василеву

После дана паузе на Европском првенству у Анкари одбојкашице Србије играће против Бугарске (16.00 на РТС 1). То је селекција са којом наша репрезентација има негативан скор на континенталним шампионатима - пет пута смо играли а само једном победили.

Бугарска игра од сјаја до очаја. На неким утакмицама у квалификацијама за Олимпијске игре деловали су одлично, а онда су овде дошли и изгубили од Француске, која је испод њиховог квалитета.

"Технички су потковане, могу да одиграју на високом нивоу, али ако ми уђемо у меч мотивисане као против Финске, мислим да неће бити проблема", рекла је Ана Бјелица.

Гергана Димитрова је најбољи сервер Бугарске селекције пред меч је поручила:

"Србија је јако добра екипа, надамо се да ћемо играти нашу најбољу одбојку, па ђемо видети како ће се завршити данас. За нас је сада свака утакмица као последња, јер смо изгубили неочекивано у првом колу. Можемо много боље". 

Бранко Ковачевић, други тренер Србије, указао је на опасност од Јелице Василеве:

"Они су доста подмладили екипу, има ту доста одбојкашица Марице из Пловдива. Мало су убрзали своју игру. Најискуснија и најквалитетнија је Василева. У сваком случају схватићемо их озбиљно. Пре свега од нас највише зависи".

По четири репрезентације из сваке групе пласираће се у осмину финала. Група А укрстиће се са групом Ц у следећој рунди такмичења.

Резултати групе А у Анкари - 1.коло: Србија - Финска 3:0, Француска - Бугарска 3:2, Турска - Грчка 3:0, 2. коло: Грчка - Француска 3:0, Турска - Финска 3:2.

Група Б (Лођ) - 1. коло: Белгија - Украјина 3:0, Италија - Португалија 3:0, Пољска - Словенија 3:0, 2. коло: Белгија - Словенија 3:0, Пољска - Португалија 3:0.  

Група Ц (Будимпешта) - 1. коло: Мађарска - Естонија 3:0, Азербејџан - Хрватска 3:2, Холандија - Румунија 3:0, 2. коло: Хрватска - Естонија 3:1, Румунија - Мађарска 3:1 

Група Д (Братислава) - 1. коло: Немачка - Швајцарска 3:0, Русија - Белорусија 3:0, Словачка - Шпанија 3:0, 2. коло: Немачка - Шпанија 3:1, Словачка - Швајцарска 3:0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво