Италија надиграла Србију за пласман на ОИ

Одбојкаши Италије савладали су Србију са 3:0 по сетовима 25:16, 25:19, 25:19 и пласирали се на Олимпијске игре у Кини наредние године.

Репрезентација Србије није успела да парира Италијанима на домаћем терену. Тек на моменте наша селекција је претила противнику, нарочито у трећем сету, ипак недовољно да се угрози победа противника. Наши одбојкаши имаће нову шансу да обезбеде олимпијску визу на континенталним квалификацијама, које се играју у јануару 2020. године.

Италијани су од самог старта деловали сигурније. Наше никако није служио сервис, што је олакшало посао противнику, који је убедљиво добио први сет. Слична слика и у наставку, а тек у другом сету наши су успели да остваре први блок.Противник је био бољии лако привео сет крају.

Највећи отпор наша селекција је пружила у трећем сету. У неколико наврата су били на корак од преокрета. Међутим, у одлучујућим монетима Италијани су успели да се одлепе и стигну до заслужене победе.

Ток меча:

22.52 – Крај меча. Србија - Италија 19:25.

22.44 – Други технички тајм-аут, Србија - Италија 15:16. Италијани после паузе везују четири поена и преокрећу резултат - 10:8. Селектор Грбић покушава да тајм-аутом прекине ову серију противника. Италијани потом долазе до четири поена предности - 14:10. Наши успевају да узврате истом мером и изједначе на 14:14. До другог техничког тајм-аута противиник има минималну предност.

22.30 – Први тенички тајм-аут, Србија - Италија 8:6. Равноправна игра на старту трећег сета. Наши успевају из такве игре да стигну до предности и на прву паузу оду са два поена предности.

22.16 – Крај другог сета, Србија - Италија 20:25. Након следећег поена Италијана за 21:18, селектор Грбић је тражио тајм-аут. Потом противник успева да веже три поена и поведе са 24:19. Италија користи прву сет лопту и осваја и други сет.

22.11 – У финиш другог сета ушло се при вођству противника од 20:18.

22.03 – Други технички тајм-аут, Србија - Италија 13:16. Настављена је игра поен за поен. Италијани успевају да одрже предност и асом у последњем поену повећавају на плус три.

21.54 – Први технички тајм-аут, Србија - Италија 6:8. Игра поен за поен у другом сету. Ипак противник на првој паузи има два поена предности.

21.42Крај првог сета, Србија - Италија 16:25. Након још једног поена за Италијане, селектор је поново узео тајм-аут. Наши нису успели да узврате, па Италијани мирно приводе сет крају.

21:32 – Други технички тајм-аут, Србија - Италија 11:16. Италијани успевају да поведу са седам разлике. Наши су потом повезали редове и смањили заостатак на четири поена. До другог техничког тајм-аута противник има предност од пет поена.

21.22 – На првом техничком тајм-ауту Италија води са 8:2.  Након уводних поена - 1:1, Италијани везују четири и воде са 5:1, што је приморало селектора Грбића да тајм-аутом пресече серију противника. Италијани настављају са бољом игром и на првој паузи воде са шест разлике.

21.15 – Почео је меч у Барију...

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи