Србија савладала Аустралију, корак ближе Токију

Одбојкашка репрезентација Србије савладала је у Барију репрезентацију Аустралије са 3:1 у сетовима (26:28, 25:19, 25:19, 32:30) у првом мечу на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

Само два месеца након тешке борбе и победе Србије над Аустралијом у Лиги нација, исти актрери одмерили су снаге и на квалификационом турниру за Олимпијске игре, а оно најважније за нашу селекцију да се победник није мењао.

Србија је константно била у предности и у првом сету који је изгубила, Аустралија је одбранила три сет лопте и повела са 1:0. 

Од тог момента у великој мери мења се приступ игре изабраника Николе Грбића. Наредна два сета Србија осваја истим резултатом 25:19, на крилима расположеног Атанасијевића, који је како сервисом, тако смечом задавао главобоље Аустралијанцима.

Највећа борба гледала се у четвртом, последњем сету. Србија је поново константно имала предност, која је у једном тренутку износила 14:11.

Аустралијанци су везали неколико поена и прешли у вођство. У завршници сета играло се поен за поен, виђене су сервис грешке на обе стране, а већу жељу, као и јаче живце и бољу концентрацију имала је Србија, због чега је освојила четврти сет и уписала победу.

Наредни противник "Орлова" је екипа Камеруна, са којом играју у суботу од 18.00 часова, а последњи меч Групе игра се са домаћином Италијом у недељу.

Уколико буде прва у групи, Србија ће остварити директан пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. 

Овако је протекао меч:

20.18 – Крај меча, Србија осваја четврти сет резултатом 32:30 и са 3:1 у сетовима побеђује Аустралију.

19.56 – Закувало се у четвртом сету. Србија је водила са 14:11, али Аустралија има предност на другом техничком тајм-ауту (16:15).

19.45 – Три поена предности за Србију (8:5) на првом прекиду у четвртом сету.

19.33 – Србија води са 2:1 у сетовима, пошто је трећи освојила са 25:19.

19.23 – Четири поена предности за Србију на другом прекиду трећег сета (16:12). Аустралијанци су смањили дефицит од пет поена, на само један поен, али је Србија успела да одбије налет противника.

19.13 – Предност Србије износи 8:3 на техничком тајм-ауту у трећем сету. Одлична игра из другог се наставила и у овом сету.

19.04 – Србија осваја други сет резултатом 25:19. Средином сета Србија је стекла пет поена предности и то одбранила до краја сета. Аустралија је успела да што више отежа нашој селекцији, али не и да се резултатски приближи.

18.53 – Пет поена предности за Србију на другом техничком тајм-ауту другог сета. Прорадио је блок, који у многоме мења напад противника. Атанасијевић наставља са добрим сервисима.

18.44 – Боља игра Србије која на први технички тајм-аут у другом сету иде са предношћу од 8:5. Атанасијевић је сјајним сервисом донео три везана поена.

18.34 – Аустралија осваја први сет резултатом 28:26. Србија није искористила три сет лопте, од чега су две биле везане, а Аустралија са два директна поена из сервиса користи другу сет лопту.

18.23 – Добрим сервисом Србија је успела да преокрене са 19:20, на 21:20.

18.16 – Три везана поена Аустралије за преокрет и вођство од 16:15.

18.06 – На првом техничком тајм-ауту Србија води са 8:6. Изабраници Николе Грбића су од старта у предности, коју је на два поена повећао ас ударцем Јововић. 

18.00 – Почео је меч...

17.55 – Интониране су химне, меч ускоро почиње...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво