Пета узастопна победа одбојкаша Србије у Лиги нација

Одбојкашка репрезентација Србије наставила је серију победа и на успешан начин завршила трећи викенд Лиге нација. Наши одбојкаши убедљиво су савладали селекцију Кине резултатом 3-1, по сетовима 25:17, 25:22, 25:27, 25:18.

Изабраници Николе Грбића први сет су решили у своју корист за само 24 минута - већ у уводној фази меча стекли су пет поена предности које су сачували до краја.

Други део игре био је изједначенији, али су "Орлови" новом серијом дошли до 2-0, да би Кинези прави отпор пружили тек у другој половини трећег сета.

Сада је ред на њих био да преокрену и поведу 15:12, али је уследио брз одговор наших момака. Ипак, у завршници сета Кинези су били концентрисанији и смањили.

Пад концентрације трајао је кратко, Србија је подигла ниво игре у четвртом сету и посао завршила за нешто мање од два сата.

Миран Кујунџић је био најефикаснији у српском тиму са 17 поена, по 11 су освојили Божидар Вучићевић и Александар Околић, док је Стеван Симић додао девет. На другој страни коректор Чуан Ђанг је имао 19 поена, а капитен Даошуи Ђи 11.

Екипа селектора Николе Грбића је уписала пети узастопни тријумф и са учинком 5-4 на деоби је шестог и седмог места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво