Одбојкашице Србије поражене од Туркиња

Србија – Турска 0:3 (19:25, 23:25, 20:25) . Репрезентација Србије није успела да искористи предност домаћег терена и савлада Туркиње. После велике борбе наше одбојкашице поражене су у хали „Александар Николић“.

Велика борба припала је Туркињама. Нису се предавале наше одбојкашице, константно су претиле, ношене сјаним навијањем, али противнице су вечерас деловале сигурније, са више енергије и заслужено су стигле до тријумфа и Београд напуштају без пораза.

Нису наше одбојкашице имале довољно снаге да се супротставе изузетно расположеним противницама. Туркињама је фантастично функционисао сервис, што им је донело додатно самопоуздање. С друге стране поремећен пријем отежао је посао нашим девојкама, па су морале да уложе додатни напор како би парирале противницама.

У више наврата наше су успевале да запрете, чак и да преокрену резултат у сету, али су Туркиње експресно реаговале и са неколико везаних поена брзо враћале предност. Дуго је селектор Терзић покушавао да нађе добитну комбинацију у пољу, али није било решења.

Туркиње је до тријумфа предводила Каракурт са 20 поена, Баладин је имала учинак од 11, а Калискан осам.

У нашој селекцији најбоља је била Тијана Бошковић са 15 поена, Бранкица Михајловић је забележила девет, а Мина Поповић и Стефана Вељковић по пет.

Ток меча:

21.35 – Крај меча. Србија - Турска 20:25. Наше нису успеле да преокрену. Туркиње рутински приводе сет и меч крају.

21.32 – Противнице везују још два поена и сада имају великих четири разлике.

21.30 – Финиш трећег сета, Турска води са 20:18.

21.24 - На друго технички тајм-аут Туркиње одлазе са два поена предности - 16:14.

21.23 – Противнице настављају са добром игром и повећавају предност на 15:11. Међутим наше успевају да се врате, приђу на минус један.

21.13 – Први технички тајм-аут, Србија - Турска 5:8. Након што су наше освојиле први поен у сету, противнице су успеле да вежу четири поена, 4:1. Наше успевају да повежу редове и приђу на поен заостатка.  До паузе Туркиње поново враћају предност од три поена.

21.04Крај другог сета, Србија - Турска 23:25. Противнице успевају да реализују другу шансу на сервис наше селекције и реше и други сет у своју корист.

21.03 – Лакши део посла наше одбојкашице су успеле да ураде и спасу прву сет лопту, 24:23.

21.02 – Туркиње сконцентрисаније у наставку и преокрећу на 23:22, потом успевају да реализују контру и сада имају две везане сет лопте..

20.56 – У финиш сета ушло се при предношћу наше селекције од 20:19.

20.52 – Наше девојке успевају да изједначе - 17:17.

20.49 – Други технички тајм-аут, Србија - Турска 14:16. До друге паузе противнице су задржале предност од два поена.

20.46 – Наше одбојкашице одговарају серијом од три везана поена и прилазе на минус један.

20.44 – Новом серијом пртивнице повећавају на плус четири, 12:8. 

20.38 – Први технички тајм-аут, Турска води са 8:6. У игри поен за поен, противнице су успеле да стекну предност од два поена.

20.28 – Крај првог сета. Србија - Турска 19:25.  Противнице користе другу шансу и добијају први сет.

20.27 – Туркиње експресно долазе до шест сет лопти - 24:18. 

20.25 – У финиш првог сета ушло се при вођству Туркиња од 21:17.

20.19 – Други технички тајм-аут, Србија - Турска 14:16. Туркиње успевају да сачувају предност. Наше су у пар наврата пришле на поен заостатка, ипак противнице успевају да на одмор оду са два разлике.

20.14 – После паузе Туркиње успевају да вежу четири поена и поведу са 11:8. Селектор Терзић реагује тајм-аутом како би прекинуо серију противница.

20.10 – Први технички тајм-аут, Србија води проитв Турске са 8:7. Наше су нешто боље ушле у меч и стекле предност од 4:2. Међутим противнице успевају да преокрен. Минималну предност држале су све до 7:6, када су одбојкашице Србије везале два поена и на паузу отишле са предношћу од једног поена.

20.00 – Почео је меч у хали "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво