Почиње Лига нација за даме, Србија против Холандије

Одбојкашице Србије играју на старту Лиге нација против Холандије у хали "Александар Николић" (20.00). Противнице нашој селекцији прве недеље такмичења биће још Кореја (среда, 17.00) и Турска (четвртак, 20.00).

Пред светским првакињама је нови изазов - Лига нација. Прве недеље имаће прилику да се представе домаћој публици у хали "Александар Николић". Три дана, три утакмице против Холандије, Кореје и Турске.

За Србију ће на турниру у Београду играти:

Тенхичари: Слађана Мирковић, Емилија Анастасијевић; Коректори: Ана Бјелица, Тијана Бошковић, Сара Лозо; Либера: Теодора Пушић, Бојана Гочанин; Блокери: Стефана Вељковић, Маја Алексић, Мина Поповић, Маја Савић; Примачи: Бранкица Михајловић, Јелена Благојевић, Бјанка Буша.

Распоред утакмица прве недеље такмичења у Групи 4:

1. коло, уторак 21. мај:

Турска - Кореја 17.00
Србија - Холандија 20.00

2. коло, среда 22. мај:

Србија - Кореја 17.00
Холандија - Турска 20.00

3. коло, четвртак 23. мај:

Холандија - Кореја 17.00
Србија - Турска 20.00

Други викенд ће се одиграти 28 - 30. маја, а Србија ће играти у 5. групи у Италији, а поред домаћина ривали ће јој бити САД и Доминиканска Република.

У оквиру 12. групе III викенда 4 - 6. јуна, Србија ће гостовати у Белгији. Србија ће играти са Белгијом, Русијом и Пољском.

Четврти викенд је на програму 11 - 13. јуна, а сениорке Србије ће играти у 15. групи, у Јапану, са домаћином, Бразилом и Тајландом.

Последњи, V викенд ће се одгирати 18 - 20. јуна, а Србија ће играти у 18. групи у Кини. Поред Кине, ривали Србији биће Немачка и Бугарска.

Финални турнир ће се одиграти 3 - 7. јула у Кини.

Поред Кине на Финалном турниру ће наступити и 5 најуспешнијих селекција са укупне табеле после 15 одиграних утакмица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво