Београд поздравио златне одбојкашице

Свечаним дочеком испред Старог двора, Београд је поздравио одбојкашице Србије, које су освојиле златну медаљу на Светском првенству у Јапану.

Више хиљада грађана је испред балкона Скупштине Београда са одбојкашицама Србије бурно прославило освајање златне медаље на Светском првенству. Пре доласка у Стари двор, одбојкашице је примио председник Александар Вучић.

Овацијама и скандирањем појединачно су поздрављене европске и светске шампионке на традиционалном месту прославе успеха српских спортиста.

Селектор репрезентације Зоран Терзић апеловао је на навијаче да му помогну да екипу задржи на окупу најмање до следећих Олимпијских игара, 2020. године у Токију.

"Љубав и подршку нације увек смо осећали, где год да играмо. Можда ће неке играчице помислити да је ово круна каријере, али мени треба ваша помоћ да их задржим у репрезентацији бар до Токија и да наставимо са успесима", рекао је Терзић са балкона.

МВП првенства Тијана Бошковић захвалила је публици на дивном дочеку.

"Јако смо срећне што смо коначно у Србији и поново на истом месту, али са већим поводом. Навијачи су наш највећи ветар у леђа и надам се да ћемо им доносити још радости", рекла је Бошковићева.

Веома емотиван тренутак био је и видео-снимак и речи повређене Бојане Миленковић из Фиренце, где се опоравља, да јој је криво што не може да у Београду прослави злато.

Српске одбојкашице победиле су у финалу Италију са 3:2 у Јокохами и освојиле златну медаљу. 

19.18 – Потом су се одбојкашице и селектор обратили окупљенима.

Милена Рашић: "Пре свега, хвала вам на подршци и кад нам је ишло и када нам није ишло. Ова медаља је и ваша."

Тијана Бошковић: "Јако сам срећна што се после годину дана налазимо на истом месту. Хвала вам на безрезервној подршци коју нам пружате свих ових година."

Зоран Терзић: "Ту љубав и подршку заиста осећамо. Али имам још једну молбу: да помогнете да их задржимо барем до Токија."

Маја Огњеновић: "Ви сте најбољи. Ви сте наш мотив, наша снага и надам се да ћемо успети да испунимо ову Терзину жељу."

19.10 – Уз велике овације, изашле су наше репрезентативке: Теодора Пушић, Маја Алексић, Тијана Малешевић, Бојана Живковић, Ана Бјелица, Бјанка Буша, Тијана Малешевић, Силвија Поповић, Стефана Вељковић, Бранкица Михајловић, Милена Рашић, Тијана Бошковић. Потом се на балкону појавио и селектор Зоран Терзић, а на крају је капитен Маја Огњеновић изашла са пехаром у рукама.

19.04 – Бојана Миленковић се окупљенима обратила из Фиренце. Она је захвалила на подршци и решила да настави сан и да сања Токио. 

19.04 – На балкон прво излазе чланови стручног штаба.

19.03 – Светске шампионке излазе на балкон...

18.55 – Најбоље одбојкашице света ускоро ће се појавити на балкону Стартог двора. Сада су у Скупштини града, где их је дочекао градоначелник Београда.

18.30 – У току је свечани програм испред Старог двора.

18.10 – Тренутна атмосфера испред Скупштине града: плато је попуњен, а Беграђани још пристижу у великом броју. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво